Programma | Prijskampen

Alles over onze dierenprijskampen

Op een landbouwbeurs horen nu eenmaal dieren thuis! Daarom organiseren wij ook deze editie een aantal dierenprijskampen. Lees er hier alles over. 

CRV - prijskamp melkvee & demo prijskampen

Op de eerste beursdag zullen Vlaanderens mooiste koeien elkaar bekampen tijdens de melkveeprijskamp in hal 8. De 120 ingeschreven Vlaamse stamboekdieren moeten eerst de productienormen doorstaan.
Voor de zwartbonte melkkoeien zal Patrick Gubelmann uit Zwitserland als jurylid optreden en bij roodbont is Harm Albring uit Nederland de scherprechter. De finalisten van ‘Kijk op Keuren’ zullen met de juryleden mee keuren.
Aansluitend op de prijskamp vindt in de ring een workshop plaats waarin jurylid Harm Albring aan de hand van drie koeien een toelichting zal geven over de waarde en belang van een goeie bouw van het frame, een goede uier en beste benen bij melkkoeien.

 

 

20190110-IMG_7725
4738

CRV - prijskamp witblauw

Het summum van de Vlaamse fokkerij met Belgisch witblauw zal in Gent deelnemen met het mooiste vrouwelijke vee dat in Vlaanderen geboren is. 25 vleesveehouders schreven zich in met in totaal een 70-tal dieren.
De dieren zullen beoordeeld worden door een jury samengesteld uit drie leden: de Vlaamse witblauwfokker Vincent Vanopdenbosch, alsook de Waalse fokkers Laurent Leleux en Manu Laruelle. Zij zullen elke rubriek in duo jureren.

BDAV - prijskamp Blonde d’Aquitaine

Het ras Blonde d`Aquitaine is de laatste jaren in Vlaanderen duidelijk in opmars. Dat bewees ook het succes van de eerste editie van deze prijskamp, ondertussen 4 jaar geleden. Het ras is vooral gewaardeerd vanwege zijn superieure vleeskwaliteit, zelfs op hogere leeftijd. De koeien met hun kalveren worden in kudden gehouden en vaak  wordt gebruik gemaakt van een dekstier voor natuurlijke dekking.
Organisator BDAV wil met de tweede editie van deze prijskamp verder werken aan de promotie van dit bijzondere ras.

20190111-IMG_8212
PRIJSKAMPEN-1001

BMP - Winterfunshow Belgisch Miniatuurpaard

Na het succes van de officiële hengstenkeuringen tijdens de voorbije edities van Agriflanders organiseert BMP nu voor de eerste keer de Winterfunshow.
Deze wedstrijd staat volledig in het teken van PLEZIER met het paard! Het concept op zich is niet nieuw, maar het is wel de allereerste keer dat BMP een dergelijk evenement organiseert. Om het voor de paardjes aangenaam en leuk te houden, mogen de paarden ook voor de kwaliteitsreeksen niet geschoren zijn! De paarden moeten anders de rest van de winter door zonder hun dikke, natuurlijke wintervacht.

Belgisch Stamboek Shetlandpony - Nationale Prijskamp

Op zaterdag 14 januari organiseert het Belgisch StudBook van de Shetland Pony haar nationaal kampioenschap. Uit alle hoeken van het land nemen de beste pony’s deel om de begeerde kampioenstitel in de wacht te slepen in de verschillende categorieën (hengst/merrie) en maten (van groot tot super-mini). Spiegeltje spiegeltje aan de wand…? Het belooft alvast spannend te worden!

HAL PRIJSKAMPEN-0960
6094

KHV - Open Vlaams rammen- en ooilammeren- kampioenschap voor vlees- en melkschapen

Voor de belangrijkste melk- en vleesschapenrassen worden terug de Vlaamse Kampioenschappen voor rammen en ooilammeren georganiseerd.
Daarnaast vind je op de stand van KHV (Kleine Herkauwers Vlaanderen) opnieuw een uitgebreide tentoonstelling die de bezoeker een totaaloverzicht biedt van de vele erkende schapen- en geitenrassen en hun meest typische eigenschappen. Hier kunnen zowel professionele als hobbykwekers op zoek naar de meest geschikte genetica voor hun bedrijf of hobby.

KMBT - Nationale prijskamp Belgisch Trekpaard

Het Belgisch Trekpaard blijft bij ons publiekslieveling nummer één op allerhande manifestaties. Het kruim ervan zal zondagnamiddag opnieuw te zien zijn op Agriflanders.

7992

Agriflanders

Agriflanders vindt plaats in Flanders Expo in Gent, één van de grootste evenementencomplexen in België en gelegen net naast de E40.

Agriflora BV

Kortrijksesteenweg 1144k
B-9051 Sint-Denijs-Westrem

Tel: 09 245 36 13
Fax: 09 245 36 11
info@agriflanders.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze evenementen.