Op 12 januari 2019 verkiest een vakjury opnieuw de Schoonste Boerin van Vlaanderen. Tien kandidates dingen naar deze gegeerde titel tijdens de verkiezingsshow in het kader van Agriflanders.

Zaterdag 14 januari 2017 verkoos Vlaanderen voor de zevende keer de schoonste onder de boerinnen. Na een meeslepende finaleshow mocht de Zwalmse varkenshoudster Mieke Verniest de titel in ontvangst nemen. Zij zal tijdens Agriflanders 2019 haar lint doorgeven. De nieuwe winnares is gedurende twee jaar de ambassadrice van de Vlaamse land- en tuinbouwsector.

Spreekbuis boerenstiel

De boerenstiel blijft voor de meeste niet-landbouwers een ver-van-mijn-bedshow. Daarom zoeken we via deze verkiezing een moderne boerin om het vak te promoten. Boerinnen zijn immers ondernemende vrouwen en hun rol binnen het bedrijf is vaak van cruciaal belang.

Daarbij willen we ook de diversiteit in het Vlaamse landbouwlandschap in de kijker zetten want, dé landbouw, dé boerin bestaat niet. Dat blijkt alleen al uit de uiteenlopende profielen van de vorige winnaressen.

Kandidates

Vanaf begin december laten we weer tien verse schone boerinnen op de wereld los. Ben jij een boerin of boerendochter en ben je ouder dan 18? Twijfel niet en stel je kandidaat. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn meer dan welkom. De voorwaarde is dat je voltijds of deeltijds actief bent op een bedrijf.

De Schoonste Boerin van Vlaanderen is geen klassieke missverkiezing. Spontaniteit, doortastendheid, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen.

Neem deel

Laatste kans om je in te schrijven!

Stuur jouw motivatie voor deelname, wat info over je job, een recente foto en je contactgegevens naar nele.carlier@field.be of naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen, Sint-Pietersaalststraat 1, 9000 Gent.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 31 augustus 2018. Daarna selecteert een vakkundige jury tien kandidates. De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 12 januari 2019 in Flanders Expo in het kader van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

Extra info

Bijkomende info rond deze verkiezing lees je op www.schoonsteboerin.be en op http://www.facebook.com/deschoonsteboerin of vraag je aan:

Nele Carlier – nele.carlier@field.be– 09 222 52 22 – 0472 83 37 98

Met de steun van