Vives

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
4
Nummer: 
4133

Over het bedrijf

Vives
Wilgenstraat 32
Kortrijk
Onderwijs

De studenten wapenen met technische, maatschappelijke en economische kennis vormt meer dan ooit de belangrijkste uitdaging van het hoger agrarisch onderwijs. VIVES poogt vandaag in een unieke cocktail van theorie en praktijk de studenten klaar te stomen voor hun toekomst.

Bij VIVES-Roeselare heeft de student de keuze! Deze keuze maken ze hoofdzakelijk na het eerste jaar: In het eerste jaar ligt het accent op de theoretische basisprincipes van de verschillende deelsectoren Zo kunnen studenten na het 1e jaar geheel onderbouwd een keuze maken in hun eigen professionalisering van het 2e en 3e jaar. We vinden het essentieel dat studenten vanaf het eerste jaar per afstudeerrichting apart zitten om zo hen de unieke technische kennis ten gronde te kunnen bijbrengen.

In VIVES – campus Roeselare bieden we een zeer brede opleiding met heel veel mogelijkheden om in 1 of meerdere deelsectoren te verdiepen, te professionaliseren met de nadruk op praktijkervaring en oog voor nieuwe (maatschappelijke) ontwikkelingen. Ieder (landbouw-)bedrijf is uniek, net zoals de interesse-gebieden van uw zoon of dochter.

Onderwijs

Hoger agrarisch onderwijs met nadruk op koppeling praktijk-theorie

graduaatsopleiding Productiebeheer

Gloednieuw in het landschap van het land- en tuinbouwonderwijs is de graduaatsopleiding “Productiebeheer Land- en tuinbouw” bij Vives Roeselare. Een graduaatsopleiding zit wat betreft studieniveau tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding. Ideaal voor wie wel wat meer wil dan louter uitvoerend werk te doen, nóg meer praktijkgericht wil leren dan een bachelorstudent, een passie heeft voor dieren en planten, maar niet meteen ziet zitten om later zelfstandig een bedrijf te leiden. Vives Roeselare start in september 2019 als eerste met deze tweejarige opleiding. Er worden vier blokken van zeven lesweken per jaar georganiseerd, waarna telkens een evaluatieweek volgt. Die blokken bestaan uit gedeeltes les, afgewisseld met praktijksessies rond dieren, planten en machines. We gaan natuurlijk ook letterlijk veel de boer op. Er is naast heel wat gezamenlijke bedrijfsbezoeken ook individueel werkplekleren. Vives lanceert deze nieuwe opleiding op Agri Flanders. Bezoek zeker onze stand.

Met de steun van