Vital concept

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
7
Nummer: 
7401

Over het bedrijf

Vital concept
Avenue De Landas 2 boîte 2
Tubize-Saintes
Mechanisatie - Stallenbouw- en inrichting - Toelevering teelten - Toelevering veeteelt - Veevoeders

Bedrijf van afstandsverkoop in de landbouwsector

H3 Care

Oplossing voor klauwenverzorging

Vital O' Stab

Trog drinkbar voor de stal

Behandelwagen 40

Oplooplaat voor biggenbehandelwagen  - Kraamzorg en vaccinatie

Hydrapig

Elektolyten oplossing voor biggen

Toxivit +

Oplossing tegen mycotoxinen

Klauwverzorging: H3 Care, wees veeleisend voor de behandeling en preventie van klauw dermatitis

Klauw dermatitis is een toenemend strategisch aandachtspunt in het beleid van veehouderijen omdat kreupelheid de 4e ruimingsfactor is geworden na mastitis, onvruchtbaarheid en daling in productiviteit.

Het H3 Care-assortiment bestaat uit 3 verschillende producten speciaal ontwikkeld voor de bestrijding van deze aandoening:

  • H3 Care Paste wordt in een dikke laag over de hele klauw aangebracht om dermatitis individueel te behandelen.
  • H3 Care Spray kan als individuele behandelingdirect op de hoeven worden gespoten, of in een voetbad of op voetbadmatten.
  • H3 Care Aqua is dè alternatieve oplossing voor de formule formaldehyde en kopersulfaat in voetbaden!

 

De voordelen van het H3 Care assortiment:

H3 Care bestaat uit een samenstelling van gechelateerde sporenelementen met een sterk bindend vermogen: enerzijds koper met antibacteriële eigenschappen die de hardheid van de hoorn beïnvloeden, en zink met een helende werking op het epitheel en de hoorn.

Deze oplossing heeft een sterke kleefkracht op de hoef. Deze oplossing is ook bij aanwezigheid van organisch materiaal doeltreffend.Het is een betrouwbaar product, zonder weerstand, voor een veilig gebruik door de veehouder.

Drinkwatervoorziening: Vital’O Stab, de trog die aan uw eisen voldoet!

Al bijna 20 jaar lang werkt Vital Concept aan de kwaliteit van drinkwatervoorziening  voor uw dieren en de levensduur van uw drinkbakken. De Vital'O Stab is de laatste nieuwkomer in de Vital'O reeks. Deze grote drinkbak uitgerust met een "Topaz" hoge druk vlotterventiel  is de perfecte oplossing voor uw stalinrichting.

Vital’ O Stab bezorgt U een gegarandeerde kwaliteit:

Vital’ O Stab 150L biedt een ideale volumecapaciteit  voor melkveebeslagen.

De drinkbak is gemaakt van hoogwaardig voedselveilig polyethyleen en volledig recycleerbaar.

De trog is van kleine omvang met name een breedte van 70 cm zodat  deze gemakkelijk in een doorgang voor dieren kan geplaatst worden.

Het water wordt snel vernieuwd dankzij de Topaz hoge druk vlotterventiel, waardoor de bak snel gevuld wordt, zelfs wanneer er meerdere dieren tegelijkertijd drinken.

Met haar kleine diepte zorgt Vital'O Stab voor constant water op kamertemperatuur.

Het innovatieve kantelsysteem van de drinkbak maakt een zeer snelle, volledige en moeiteloze lediging mogelijk voor een perfecte reiniging.

Vital’ O Stab is volledig in Frankrijk vervaardigd met 2 jaar garantie!

Uitrusting voor de varkenshouderij: de behandelwagen voor meer comfort in de opfokkerij

Deze behandelwagen is de nieuwste innovatie van Vital Concept’s aanbod van uitrustingen voor de varkenshouderij. Zijn pluspunten?

  • Het vermindert de werklast en verbetert dus de kwaliteit van de zorg!
  • Nog beter aangepast aan uw dagelijks werk: de wagen is ontworpen om biggen van 3-4 weken oud rechtstreeks in de wagen te kunnen vaccineren. Dankzij de loopplaat* en de 4 hekjesaan elke kant is het gemakkelijk om de biggetjes op het dienblad te krijgen om de behandelingen uit te voeren. Dit voorkomt rugpijn omdat de fokker zich niet langer hoeft te bukken en de biggen in ongemakkelijke houdingen moet vasthouden.
  • Dankzij de zwengelgreep kunt u de hoogte van het tafelblad aanpassen. Een duidelijk pluspunt voor iedereen die in een kraamstal werkt!
  • Grote werkruimte die overal doorgaat !
  • Doeltreffend te werk gaan met een ruim werkoppervlak: de afmetingen van de behandelwagen (l57cm x L142cm x en H40cm) maken het mogelijk om volledige biggentomen van uiterst productieve zeugen te kunnen opvangen. Vanaf de geboorte kunnen tot 20 biggetjes in de helft van de behandelwagen worden geplaatst.
  • Gemakkelijk te hanteren en gemakkelijk te draaien in de gangen dankzij de 3 multidirectionele wielen en de geringe breedte van het 52 cm lagere deel (tussen de wielen).
  • Gemaakt van roestvrij staal, gemakkelijk te onderhouden en garandeert een zeer lange levensduur.

Biggenvoeding: Hydrapig, de zeer smakelijke oplossing om uw biggen te stimuleren

Hydrapig is een vloeibaar aanvullend  voer voor biggen in kraamstallen. Het maakt een succesvolle start mogelijk dankzij de belangrijke levering van snel opneembare energie. Hydrapig bevat bovendien elektrolyten die nuttig zijn om de elektrolytenbalans opnieuw in evenwicht te brengen in geval van hoge hitte en/of veranderingen in de voer.

Hydrapig kan rechtstreeks in een trog verstrekt worden met een dosering  van 40 tot 50 ml per liter drinkwater of met behulp van een mondspuit 's morgens en 's avonds 2 tot 3 ml per big gedurende 2 tot 3 dagen.

Onze Hydrapig is te verkrijgen in 10L jerrycans  vanaf september 2018!

Met de steun van