Van Laecke Group

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
3
Nummer: 
3401

Over het bedrijf

Van Laecke Group
Schatting 8
Zedelgem
Mechanisatie

Van Laecke Group, die met haar hoofdzetel in Zedelgem gevestigd is, is een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De groep overkoepelt drie bedrijven: Marcom Recycling, Van Bemmel Recycling en Van Laecke Machines. Deze drie bedrijven bieden aan de klanten in hun sector een uitgebreid en complementair aanbod van machines. Vanuit hun 2 vestigingen, nabij Brugge en Utrecht verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal zijn een 35-tal werknemers actief bij het bloeiend familiebedrijf.

ALLU

Zeef- en breekbakken in allerlei types en uitvoeringen voor graafmachines en wielladers

FAE

Professionele freesmachines voor bosbouwtoepassingen en industrieel gebruik om aan te bouwen aan graafmachines en tractors.

EVOQUIP

Compacte breek- en zeefmachines, inzetbaar op kleinere terreinen en makkelijk te transporteren.

Van Laecke Machines nieuwe Belgische importeur van FAE!

Het Belgische bedrijf Van Laecke Machines, gevestigd in het West-Vlaamse Zedelgem, zag het levenslicht in 1990. Het bedrijf startte met de verkoop van service van tractoren en oogstmachines. Later breidde het aanbod uit met kwaliteitsvolle graaf- en grondverzetmachines. Vandaag is Van Laecke Machines reeds jarenlange importeur van Terex Schaeff, Hyundai en Terex overslagkranen. Naast machines voor de bouw specialiseert Van Laecke Machines zich ook in diverse groentenoogstmachines van het merk Ploeger.

Van Laecke Machines vult nu het aanbod aan door FAE toe te voegen. FAE Group, gelegen in Italië, startte net zoals Van Laecke Machines met een aanbod van machines voor de landbouwsector. De FAE Group heeft ongeveer 160 medewerkers en maakt jaarlijks meer dan 2.500 professionele freesmachines. De groep is wereldwijd marktleider en heeft eigen vestigingen in zowel Europa, Australië en Noord-Amerika.

FAE heeft een uitgebreid portfolio dat kan opgesplitst worden in frezen voor bosbouwtoepassingen en machines voor industrieel gebruik. De machines kunnen aangebouwd worden op tractoren (80 tot 500 pk), graafmachines (1,5 tot 35 ton), schrankladers (40 tot 120 pk) en speciaal omgebouwde dragers.

In het bosbouwprogramma bieden ze verschillende machines aan die zowel bovengronds als ondergronds kunnen werken. Elk met hun eigen specialiteit van kleppelen, wegfrezen van boomwortels tot het verbrijzelen van stenen. FAE staat voor uitmuntende kwaliteit, dit onder meer door beitelhouders met lange lasoppervlaktes en de gepatenteerde beitels die door hun unieke ontwerp de lassen beschermen.

Het aanbod wordt aangevuld met 4 machines gespecialiseerd voor industriële toepassingen onder andere een industriële stabilisatiefrees. De industriële FAE frezen hebben een mobiele rotor die de machine toelaat om enorm flexibel op zowel 10 cm als op maximaal 50 cm diep te werken. De cardanaandrijving van de mobiele rotor beweegt niet meer op en neer, dit maakt de freesmachine uniek in zijn segment en is zo de enige op de markt die op zo’n diepte kan frezen. Het paradepaardje van deze reeks is de Multitask frees die kan stabiliseren, stenen breken en asfalt frezen in 1 beweging.

Het assortiment bestaat uit een mooie mix van landbouw- en bouwmachines en past dus perfect binnen het plaatje van Van Laecke Machines, die deel uit maakt van de Van Laecke Group. De groep bestaat onder andere uit Marcom Recycling, die beschikt over een gevarieerd aanbod aan recyclingmachines voor de verwerking, sortering en reiniging van puin, asfalt, grond, beton en steenafval van diverse origine. De groep wordt vervolledigd door het Nederlandse Van Bemmel Recycling, die instaat voor machines voor de verwerking van sloop- en groenhout.

Van Laecke Group heeft jarenlange ervaring op het vlak van recyclingmachines en staat met een uitgebreid serviceteam en 8 service techniekers klaar om ook bij deze nieuwe lijn advies en ondersteuning te bieden.

Met de steun van