Trioliet

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
8
Nummer: 
8323

Over het bedrijf

Trioliet
Kleibultweg 59
Oldenzaal
Mechanisatie - Toelevering veeteelt

Solomix 3 New Edition: mengwagens voor de grotere veebedrijven

Trioliet, fabrikant van voertechniek komt, als aanvulling op de huidige reeks 3-vijzel voermengwagens, met een nieuwe serie; de Solomix 3 New Edition met een capaciteit van 27, 30 en 34m3. Met deze nieuwe serie voermengwagens richt Trioliet zich op de grotere Europese rundveebedrijven vanaf ca. 180 koeien (GVE). Trioliet heeft al jarenlang ervaring met grote 3-vijzel voermengwagens, o.a. in Amerika waar veehouders zeer hoge eisen stellen aan de levensduur, betrouwbaarheid en mengkwaliteit van de mengwagen. Samen met de specifieke eisen en wensen van de grotere Europese melkveehouders heeft Trioliet besloten een nieuwe range van de Solomix 3 te ontwikkelen.

Waar in de Verenigde Staten soms tot wel 12 uur per dag intensief met een voermengwagen gevoerd wordt, is dat in Europa niet tot nauwelijks het geval waardoor de huidige 3-vijzel X-range machines vaak te groot, te hoog en te zwaar gebouwd zijn voor Europese omstandigheden. Toch zijn hier steeds meer grote bedrijven met meer dan 180 GVE die het liefst met 1 of 2 ladingen per dag de hele veestapel willen voeren in verband met de vaak beperkt beschikbare arbeid. Om aan de vraag van deze bedrijven tegemoet te komen heeft Trioliet het programma 3-vijzelige voermengwagens nu uitgebreid met in totaal 3 verschillende Solomix 3 modellen. De machines hebben een lage bouwwijze en een lage laadhoogte, ideaal voor lage stallen. Er is keuze uit verschillende uitdoseervarianten; zijdoseerschuiven of voorlossend door middel van een dwarsafvoerband of een (gekromde) dwarsafvoerketting met of zonder side-shift. Met deze nieuwe Solomix 3 varianten is het mogelijk om een grote hoeveelheid vee te voeren met een relatief lichte trekker (140 – 160 pk). Dit bespaart aanzienlijk op brandstofkosten. Standaard worden de voermengwagens geleverd met een schakelbare reductiekast met koelsysteem. Bovendien voldoet de breedte van de wagen aan de Europese eisen voor wegtransport.

Voordelen:

 • Lage bouwwijze:
  • Eenvoudig te laden met relatief kleine shovel
  • Ideaal voor grote bedrijven met één of meerdere lage stallen
 • Dual flow mengprincipe: door de speciale vorm van de mengkuip in combinatie met de gepatenteerde inserts wordt het voer zowel verticaal als horizontaal gemengd. Sneller mengen met minder vermogen; extra belangrijk bij lagere 3-vijzel voermengwagens!
 • Brandstofbesparing door lage vermogensbehoefte; benodigd tractorvermogen vanaf 140 PK.
 • Standaard extra dikke 22 mm Long Life vijzels voor een lange levensduur
 • Zware 1000 RPM aandrijflijn; een bewezen betrouwbare heavy-duty aandrijflijn
 • Voldoet aan de Europese eisen voor wegtransport

Triomatic WB 2 250 voerrobot op accu

Trioliet presenteert zijn nieuwe voerrobot, de Triomatic WB 2 250 op accu. De Triomatic WB 2 250 beweegt zich op wielen door de stal en over het erf zonder stroomrail. De robot volgt zijn route via een inductiedraad of transponders in de vloer.

De nieuwe voerrobot is een aanvulling op de bestaande Triomatic serie. De huidige voerrobots zijn de Triomatic HP (Hanging Power Rail) en de Triomatic WP (Wheeled Power Rail). Het verschil met de Triomatic WB (Wheeled Battery) is dat deze zich zonder rails door de stal en op het erf voortbeweegt. De robot is voorzien van een 600 Volt nikkel-accu. Nikkel-accu‘s hebben veel capaciteit, een lange levensduur en een korte oplaadcyclus. Bovendien is er geen brandgevaar zoals bij Lithium Ion accu’s.

Rijden en mengen op netstroom

Het oplaadsysteem bevindt zich in de voerrobot en de accu wordt opgeladen via een stroomrail in de voerkeuken. Daar schuift een sleepcontact in de aanwezige stroomrail. Dat betekent dat de robot niet stil hoeft te staan om op te laden, hij kan ondertussen verder met zijn taken zoals het laden en mengen. De werkzaamheden in de voerkeuken gebeuren dus op netspanning. Dat is mogelijk dankzij

de 3-fasenmotoren. Hierdoor verlies je geen tijd en heeft de Triomatic WB voerrobot meer capaciteit dan vergelijkbare systemen op gelijkstroom en wordt de levensduur van de accu aanzienlijk verlengd.

Twee vijzels mengen beter dan één

De mengkuip van de Triomatic WB 2 250 is uitgevoerd met twee verticale mengvijzels van slijtvast roestvrij staal. Met twee vijzels wordt het voer beter gemengd dan met één enkele vijzel. Zelfs kleine hoeveelheden, al vanaf 60 kg, worden dankzij ons Dual Flow-principe homogeen gemengd. Het is daardoor voor de dieren onmogelijk om het lekkerste voer te selecteren. Met behulp van automatische tegenmessen en drie messen op elke vijzel wordt het voer bovendien goed gesneden. De voerrobot heeft een inhoud van 2,5m3, genoeg om 300 GVE meerdere malen per dag te voeren.

De Triomatic WB werkt energiezuinig omdat bij het uitdoseren alleen de vijzel die het dichtst bij de doseerschuif geplaatst is draait. De tweede vijzel wordt pas ingeschakeld als de hoeveelheid voer onder een bepaald niveau daalt. Hierdoor wordt energie bespaard en neemt de capaciteit toe. Het uitdoseren gebeurt met een dwarsafvoerband.

Detectiesensoren en voerschuif

Het onderstel is uitgerust met vier grote, massieve rubberen wielen. Twee aandrijfwielen in het midden en een steunwiel zowel aan de voor- als aan de achterkant. De Triomatic WB volgt zijn route via een inductiedraad of via transponders in de vloer. Voor de veiligheid is er aan beide zijden van de robot een bumper aangebracht en kan de robot optioneel worden uitgevoerd met detectiesensoren. Aan het onderstel is een voerschuif gemonteerd die tijdens het uitdoseren het voer aanschuift. Vaker aanschuiven, tussen de voerbeurten door, is overigens ook mogelijk.

Alle instellingen kunnen direct via het touchscreen op de robot ingevoerd worden maar ook via een computer, smartphone of tablet. De voerrobot wordt beladen door een Trioliet voerkeuken naar keuze, de Triomatic T10, T20, T30 of T40.

De voordelen van de Triomatic WB voerrobot op accu:

 • Rijden en mengen op stroom in de voerkeuken
 • Twee vijzels mengen beter dan één
 • Geschikt om ca. 300 GVE meerdere malen per dag te voeren
 • Mengkuip met 2,5m3 inhoud
 • Mengt volgens Dual Flow-principe
 • Volgt route via een inductiedraad of transponders in de vloer
 • 600 Volt Nikkel-accu
 • Korte oplaadcyclus
 • Geen brandgevaar zoals bij Lithium Ion accu’s
 • 3-fasenmotoren
 • Inclusief voerschuif

Met de steun van