TiverTec

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1453

Over het bedrijf

TiverTec
Blekkersdijk 6
Watervliet
Toelevering veeteelt

Nieuwe generatie Matrix, gepatenteerd voergootsysteem voor hanen

Na de succesvolle introductie in 2012 is de Matrix nu het meest aanbevolen hanenvoersysteem voor ouderdieren wereldwijd. De nieuwe generatie Matrix zet de uitstekende resultaten voort die met de vorige Matrix zijn behaald, dankzij de verbeterde gebruikersvriendelijkheid is het systeem toegankelijk voor alle ouderdierstallen. Ook de ophanging is vereenvoudigd met slechts 1 lier voor zowel de toevoerbuizen als de voedergoot.

Het Matrix voergootsysteem voor hanen is een uniek en gepatenteerd voersysteem van VDL-Agrotech, ontwikkeld om de uniformiteit van de hanen te stimuleren, de vruchtbaarheid positief te beïnvloeden en optimale rust in de ouderdierenstal te creëren. Zo staan de hanen zij aan zij aan de voergoot en krijgen zij tijdens de voerbeurt allemaal tegelijkertijd te eten. Omdat op deze manier van dominant gedrag geen sprake is, kunnen de hanen rustiger eten en kan de voerbeurt langer duren. De rust en duur van voeren, maken de controle en selectiemogelijkheden van de hanen gemakkelijker.  De voergoot met vlakke bodem neemt minder plaats in beslag dan traditionele panvoersystemen, met als voordeel dat er meer ruimte vrij komt voor de hennen voersystemen. Daarnaast kan de voergoot worden voorzien van een schuurbodem voor een natuurlijke slijtage van de onbehandelde snavels van hanen.

Het doseren van het voer wordt eenvoudig, en heel precies afgesteld voor een optimale voerverdeling, via een 10-standen verstelling. Tijdens het doseren is de voergoot niet toegankelijk voor de hanen. De voerhoeveelheid wordt vooraf volledig in de voergoot gedoseerd. Na dosering wordt de goot met het voer automatisch omlaag gelierd, naar de juiste voerhoogte, waarna alle hanen gelijktijdig kunnen eten. Een gebruiksvriendelijke besturing zorgt voor een volledig automatische werking van het Matrix voersysteem. Het Matrix voergootsysteem is geschikt voor een uniforme voederdistributie van alle soorten voeders (meel, korrel).

Valenta, innovatief panvoer systeem voor vleeskuikens

De Valenta is een veelzijdig panvoer systeem voor vleeskuikens.

Vanaf de eerste dag is het voer eenvoudig toegankelijk voor de kuikens, dankzij de lage rand van de pan. De ergonomische vormgeving beperkt voervermorsing tot een absoluut minimum en maken, samen met de scharnierende bodem, de pan eenvoudig te reinigen. Daarnaast voorkomt de open structuur en de afwezigheid van een gril dat kuikens vast komen te zitten. De Valenta is geschikt voor elk type voer en is voorzien van een gebruiksvriendelijke 6-standen niveauverstelling en centraal verstelbare hoog-laag regeling. De aandrijving is standaard uitgerust met een motorbeveiligingsschakelaar en een elektronische niveausensor in de eindpan, deze zorgt voor een regelmatige aanvoer van vers voer.

Nieuw: Flow slider

De Flow slider optie maakt het mogelijk om ongeveer 1,5 kg extra vers voer in de geopende voerpannen te doseren kort voordat de eendagskuikens in de stal arriveren. Daarbij zal ongeveer een halve kilo over de rand van de pan op de vloer stromen. 

De bediening is zeer eenvoudig en snel. Middels een centraal te bedienen openingshendel is het mogelijk om kort voor het aankomen van de eendagskuikens alle pannen te voorzien van vers voer.

Dit verse voer trekt de eendagskuikens aan en stimuleert de voeropname zonder extra arbeidskosten. Bij traditioneel gebruik van kuikenpapier, wordt het voer vaak al geruime tijd ervoor in de stal verdeeld waardoor het soms al indroogt voordat de kuikens arriveren.

De Flow sliders kunnen op alle pannen of afgewisseld (bijv. om en om) gemonteerd worden.

Met de Flow slider optie krijgen de dieren vanaf de eerste dag een perfecte start!

 

Nieuw: Central slider

De Central slider is een centraal afsluitsysteem om de Valenta voerpannen in een gedeelte van de stal af te sluiten. Een centrale hendel op de lijn maakt het mogelijk om uitsluitend het deel van de voerpannen af te sluiten waar de kuikens uitgeladen worden. Hierdoor hebben alleen de uit te laden kuikens 8 uur geen voer en kunnen deze nuchter worden geleverd aan het slachthuis. De voerpannen in het niet afgesloten gedeelte blijven gevuld en deze kuikens houden volledig toegang tot het voer, waardoor minder stress en verbeterde groei.

Met de steun van