Schippers

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1372

Over het bedrijf

Schippers
Grens 114
Arendonk
Toelevering veeteelt

MS Hatchfog Ultra: voor een fijne desinfectie van broedeieren

De MS Hatchfog Ultra stelt ons in staat om droog broedeieren te ontsmetten. We doen dit door gebruik te maken van ultrasone verneveling (kleinste in zijn soort) van het desinfectiemiddel. Dit wordt in zeer kleine hoeveelheden verspreid waardoor de eieren droog de broedkast in gaan.

De MS Hatchfog Ultra is in te zetten op zowel de broederij alsook de eierruimtes op het (groot)ouderdierenbedrijf. Het apparaat is uiterst mobiel.

Voordelen

 • Gelijkmatige desinfectie
 • Gemakkelijk in te stellen
 • Droge tot licht vochtige eieren na desinfectie
 • Ultrasone verneveling (kleinste in zijn soort, 0,5 tot 2,5 micron)
 • Mobiele installatie
 • Altijd juist doseren van desinfectiemiddel
 • Zeer robuust, weinig bewegende onderdelen

 

De MS Hatchfog Ultra wordt gevuld met MS Megades Novo, dit middel is getest op verschillende concentratie niveaus op bacteriën, virussen maar ook schimmels en gisten. Door een speciale vulunit wordt het desinfectiemiddel meegenomen in de oplossing naar de voorraadkamer in de machine. Het voorraadvat slaat automatisch dicht wanneer 10 L oplossing in de voorraadkamer bereikt is.

De MS Hatchfog Ultra stelt u in staat om broedeieren te ontsmetten op een eenvoudige manier zonder gebruik van Formaldehyde(gas) en zonder het gebruik van oxidatieve ontsmettingsmiddelen met behoud van of verbeterde ontsmettingsresultaten.

MS Keep-it Box: voor het veilig en hygiënisch laten bezorgen van sperma en pakketjes

De MS Keep-it Box is een omkasting voor de MS Semen Storage van degelijk plaatstaal voor het veilig en hygiënisch laten bezorgen van sperma en pakketjes.

De MS Keep-it Box is zo ontwikkeld dat er een separaat te bestellen bewaarkast (MS Semen Storage) in het onderste compartiment geplaatst kan worden. De pakketjes kunnen in de bovenste kast gelegd worden.

De kast staat op een plaats die altijd toegankelijk is voor een KI- en pakketbezorger. Op deze manier hoeven zij niet meer het erf of de stal te betreden. Hierdoor is de kans op

Voordelen:

 • Hygiënisch
 • Veilige
 • Multifunctioneel
 • Toegankelijk
 • 2 onafhankelijke ruimtes

MS Korund: van curatieve naar preventieve klauwverzorging

Om klauwproblemen vroegtijdig te signaleren, is het vroegtijdig bekijken van de klauw de oplossing. MS Schippers heeft hiervoor een innovatieve totaalaanpak ontwikkeld onder de naam MS Korund. De innovatie MS Korund heeft in 2018 op EuroTier de prestigieuze Animal Welfare Award in de wacht gesleept en een zilveren medaille bij de EuroTier innovatie Awards.

Dit systeem is uniek omdat het preventief het klauwmodel monitort en analyseert, zodat de klauwverantwoordelijke op het juiste moment de juiste klauw kan verzorgen. Deze ontwikkeling is zeer belangrijk omdat we weten dat klauwproblemen hevige pijn, stress en kreupelheid bij de koe veroorzaken.

De afgelopen decennia is de opkomst en ernst van klauwproblemen sterk toegenomen met veel nadelige gevolgen voor dier en veehouder. Klauwproblemen veroorzaken hevige pijn, stress en kreupelheid bij de koe. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is dat veel melkveehouders hun koeien onbewust curatief in plaats van preventief bekappen. Op dit moment worden de koeien één of twee keer per jaar in de ogen van de melkveehouder preventief bekapt, terwijl dit curatief blijkt te zijn.

Om potentiële klauwproblemen überhaupt vroegtijdig te signaleren en vooral te voorkomen, is het daadwerkelijk preventief verzorgen van de klauwen en monitoren van gewichtsafwijkingen de oplossing. In de Hoof Scan worden ultrasone foto’s gemaakt van het model van de klauw en wordt het gewicht gemeten. De software bepaalt of er significante afwijkingen zijn waardoor de koe op een volgend verzorgingsmoment gesepareerd en vroegtijdig verzorgd kan worden. Deze informatie wordt door middel van animal ID automatisch gekoppeld met het managementsysteem van de veehouder.

In de Hoof Care box vindt eveneens Animal ID herkenning plaats, waardoor de klauwverantwoordelijke direct de alle  informatie van de desbetreffende koe paraat heeft. Door middel van de automatische wasmodule, en het feit dat de Hoof Care Box op de juiste werkhoogte van de klauwverantwoordelijke kan worden gezet, levert het een schone, veilige en hygiënische werkomgeving op.

Voordelen van deze aanpak:

 • Individuele dierherkenning via RFID bij de Hoof Scan en Hoof Care Box
 • Wekelijkse monitoring van model- en gewicht per koe
 • Klauwmodelbepaling middels ultrasone scan
 • Automatische koppeling met managementsysteem
 • Automatische melding en selectie wanneer welke koe bekapt moet worden
 • Geen kreupele koeien meer welke pijn en stress ervaren
 • Minder ad hoc situaties voor de veehouder, klauwverzorger en dierenarts
 • Langere levensduur waardoor de melkkoe meer lactaties meegaat
 • Een lagere werkdruk
 • Een schone en veilige werkomgeving

 

De animatievideo met uitleg over het proces is te vinden op https://bit.ly/2FNMuOm

MS Nitrogen: voor een diervriendelijk einde

MS Nitrogen is een euthanasie-apparaat wat zorgt voor een diervriendelijk einde voor wrakke dieren. Het is een innovatieve, pijnloze en veilige manier van euthanaseren.

MS Nitrogen maakt gebruik van stikstofgas. Met behulp van stikstofgas wordt schuim gemaakt. Het schuim bestaat voor 99% uit stikstof. De zieke varkens worden ondergedompeld in het schuim wat enkel stikstof bevat.

Voordelen:

 • DIERVRIENDELIJK

Aan de huidige mogelijke manieren van euthanaseren kleven vele nadelen. Ze zijn vaak ethisch bezwaarlijk, kostbaar, vergen bepaalde technische vaardigheden of zijn pijnlijk. Door onderdompeling in het schuim raken de varkens snel bewusteloos, waarop een pijnloze, stressvrije dood volgt.

 • PIJNLOOS

MS Nitrogen zorgt voor een zuurstoftekort in weefsels en organen. Hierdoor raken de dieren snel bewusteloos en overlijden ze snel, zonder pijn te lijden.

 • VEILIG

MS Nitrogen is gebruiksvriendelijk, veilig en niet belastend voor mensen. MS Nitrogen past in goed dierenwelzijn, is effectief, efficiënt en kent weinig risico’s en beperkingen.

 • GEBRUIKSVRIENDELIJK

Het systeem is eenvoudig te bedienen en technisch zeer bedrijfszeker. MS Nitrogen bevat geen elektronische onderdelen. Dit maakt het risico op technische storingen veel kleiner.

 • HYGIËNISCH

Aangezien MS Nitrogen geen elektronische onderdelen bevat, is het reinigen en desinfecteren met een HD reiniger veel eenvoudiger.

 • BETAALBAAR

Daarnaast is het een zeer betaalbaar apparaat, waardoor het voor iedere varkenshouder aantrekkelijk is om op een diervriendelijke manier te euthanaseren.

MS SMARTscan: draadloze drachtigheidscontrole

De MS Smartscan is een drachtigheidsscanner met vele mogelijkheden. Het basisprincipe werkt als volgt: dierlijke organen hebben verschillende dichtheden en daarmee verschillende ultrasone (akoestische) snelheden. De MS Smartscan produceert een ultrasone golf van een bepaalde waarde en stuurt deze richting het lichaam. Indien de ultrasone golf door de oppervlakte van verschillende organen heen komt ontstaan er echogolven. Deze echogolven worden op het scherm (van smartphones of tablet-pc’s) weergegeven in een videosignaal.

De Smartscan wordt geleverd in een koffer met een draadloze sonde, welke middels WIFI kan communiceren met het meegeleverde tablet. Deze scanner is enkel te gebruiken voor het testen op drachtigheid. Door het draadloze systeem kan men makkelijker op moeilijk bereikbare plekken komen. Met een eenvoudig druk op de knop kunnen schermafbeeldingen worden gemaakt, of een video van de scan van het moederdier. De tablet kan middels de meegeleverde polsband op de onderarm gedragen worden of men kan desgewenst de draagriem voor om de hals gebruiken.

MS Smartscan Wireless 2.0

Naast het testen op drachtigheid kan de sonde ook worden gebruikt om de spekdikte te meten.

MS Smartscan Wireless 3.0

Deze is uitgevoerd met een RFID-module welke het scannen van een transponder mogelijk maakt, om zodoende snel de gegevens van het dier te kunnen opslaan.

Met de steun van