Pype Agro & Geotextiles

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1133

Over het bedrijf

Pype Agro & Geotextiles
Meensesteenweg 260
Dadizele
Stallenbouw- en inrichting - Toelevering veeteelt

Vandaag is Pype Agro- & Geotextiles specialist voor afdekdoeken, silofolies, -netten, -zakken en andere benodigdheden voor alle soorten producten: van suikerbieten tot stro, hooi, gras, maïs, compost of houtsnippers en zelfs voor bouw en industrie. Met specifieke producten zoals Agryl, Toptex en Tissubel richt geen enkele andere Belgische firma zich met hetzelfde enthousiasme of specialisatie op deze markt. “We werken nauw samen met Zill, de grootste verdeler van kuilproducten in Duitsland. Door de grotere landbouwoppervlaktes in Duitsland staan ze erg ver in het introduceren van ecologische en vooral efficiëntere inkuiltoepassingen. Dankzij de uitstekende samenwerking kunnen we een beroep doen op hun ervaring en advies.” Dat de innovatieve folies en netten voor een verhoogde opbrengst zorgen, mag blijken. De Belgische inkuilspecialist teert vooral op mond-tot-mondreclame. “Landbouwers overtuigen om op een nieuwe manier in te kuilen, is niet makkelijk, maar als ze zien dat hun buurman betere resultaten haalt, volgen ze snel.

Silostop Black Oxygen Barrier

Wereldwijd erkend als de toonaangevende zuurstofbarriere film voor het bewaren van optimale kuilvoerkwaliteit.

Silostop Black is dun, licht en zeer sterk, waardoor het makkelijk te hanteren en toe te passen is. De unieke eigenschappen van zuurstofbarrière zijn meer dan 100x effectiever zijn dan conventionele zwart / wit folies, en het houdt nog meer zuurstof tegen in vergelijking met traditionele vacuümfolies.

Zilltec kuilnetten

Kuilbeschermingsnetten zijn een essentieel product om uw kuil te beschermen tegen ongewenste beschadigingen.

Gevulde grindslurven

De silozakken kunt u bij PYPE Agro & Geotextiles gevuld kopen per 50 stuks.

Tissubel strodoek

TISSUBEL is een lichtgroen, niet geweven, door naalden geponst polypropyleendoek, speciaal ontworpen om stro af te dekken. Het zorgt ervoor dat het stro buiten kan gestapeld worden, maar toch droog blijft en zijn kwaliteit behoudt.

Avitrac akoestische vogelafweer

Beschermt tot 2 à 5 hectaren en meer (AviTrac 9M of 18 S) tegen vogeloverlast van kraaien en raven, kauwen, duiven, meeuwen en spreeuwen. De AviTrac kunnen gebruikt worden in het veld waar vers gezaaid werd of ter bescherming van oogsten. Ook op de boerderij zelf, in de stal of loods, is de AviTrac zeer efficiënt.

De akoestische vogelverschrikker van de nieuwe generatie: AviTrac 18S

Vernieuwend en doeltreffend: AviTrac 18S is een innovatief akoestisch afschrikmiddel, ontworpen en gemaakt in Frankrijk. AviTrac 18S combineert de nieuwste technologische ontwikkelingen om de schade van vogels (kraaiachtigen, spreeuwen, enz.) te bestrijden. De akoestische vogelverschrikker biedt een duurzame en efficiënte bescherming voor een oppervlakte van 4 hectare.

AvriTrac® is een product van Pype Agro & Geotextiles. Het bedrijf uit Dadizele in West-Vlaanderen verkoopt kuilfolies, vogelnetten, strodoeken en afschrikoplossingen om gewassen te beschermen tegen schadelijke dieren.

Gepatenteerde technologie

AviTrac® 18S is uitgerust met gepatenteerde technologie voor de verspreiding van het geluidssignaal. Dat zorgt voor een versterking van het volume en een virtuele verplaatsing van de geluidsbron.

De algoritmische technieken in de akoestische vogelverschrikker AVT18S zijn gloednieuw en gepatenteerd (Ref FR3044869 (A1) – akoestisch afschriktoestel tegen schadelijke dieren).

De unieke aanpak maakt gebruik van diverse geluidssignalen en gaat gewenningsverschijnselen tegen.

 • Geluidssignalen reproduceren het effect van een bewegend roofdier, waardoor de klank nog reëler wordt.
 • De geluiden geven de indruk dat de geluidsbron beweegt, alsof het roofdier zich verplaatst.
 • Dankzij de uitgebreide geluidsbibliotheek is de kans tot gewenning zeer miniem.


Een programmeerbaar en schaalbaar systeem

De akoestische vogelverschrikker bevat een oplaadbare batterij van 7,2 AH. Die zorgt voor een autonomie van 3 weken bij normaal gebruik. Het toestel kan ook aangesloten worden op het elektriciteitsnet met 220V.

Via de elektronische module zijn er heel wat paramaters programmeerbaar.

 • De tijdsintervallen en de uitzendsnelheid
 • Het geluidsniveau en de selectie van de geluiden
 • De mogelijkheid om in werking te treden door middel van een klok of door lichtsterkte


Het systeem is schaalbaar. Met een verwisselbare geheugenkaart kan je de beschikbare signalen aanpassen en bijwerken.

Een oplossing op maat van de landbouwsector

Met AviTrac 18S brengt Pype Agro & Geotextiles een nieuwe oplossing met een duurzame efficiëntie. Zonder impact op de natuur of milieu. De akoestische vogelverschrikker veroorzaakt geen vervuiling van bodem of water, en de geluidshinder is zeer beperkt.

De terugverdientijd van dit toestel bedraagt voor het telen van graangewassen en de productie van groenten of fruit amper één jaar. Graantelers hoeven niet opnieuw te zaaien en vermijden zo kosten van zaaigoed, arbeid, verschil in rijptijd, enz. Voor de groente- en fruittelers beperkt de akoestische vogelverschrikker het kwaliteitsverlies en de kleinere oogst als gevolg van schadelijke dieren. Anderzijds is de akoestische vogelverschrikker AviTrac® eenvoudig in gebruik en snel op te stellen. Bovendien zijn er geen grondstoffen nodig. De gebruikskosten zijn quasi nul.

Met een beschermde oppervlakte van 4 hectare beantwoordt de AviTrac 18S aan de groeiende vraag naar de bescherming van veldgewassen (maïs, zonnebloemen, koolzaad, enz.).

AviTrac 18S is geschikt voor:

 • Graanproducenten
 • Groentetelers
 • Fruittelers
 • Pluimveehouders
 • Gemeentelijke diensten
 • viskwekers

 

Meer informatie?

Edward Pype
+32 (0)56 50 15 50
edward@pypeagt.be

Met de steun van