The Ponderosa - Case IH - Steyr

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1310

Over het bedrijf

The Ponderosa - Case IH - Steyr
Steenweg Deinze 106a
Nazareth
Mechanisatie

Maxxum 150 CVX toont compacte 6-cilinder tractor met CVT

Nieuwe 6-cilinder Maxxum 150 met 145 pk maakt debuut in overheidswerken / Compact ontwerp met hogere verhouding vermogen-gewicht vereenvoudigt keren op wendakker, minimaliseert samendrukking bodem.

Een nieuwe, compacte 6-cilinder tractor met 150 pk, uitgerust met continu variabele transmissie, is met ingang van oktober 2018 leverbaar, wanneer de nieuwe 6-cilinder Maxxum 150 CVX met 145 pk wordt geïntroduceerd en naast de beproefde 4-cilinder Maxxum CVX met 145 pk en kleinere Maxxum-modellen wordt aangeboden.

Tot op heden was de Maxxum-serie uitsluitend gebaseerd op 4-cilinder modellen, met vier varianten die gericht waren op de vraag naar compacte, lichte, universele tractoren in dit segment. Nadat een aantal klanten echter hun voorkeur had uitgesproken voor een 6-cilinder machine in de hogere klasse van dit vermogenssegment, is er nu een alternatief op de 4-cilinder Maxxum 145 met 145 pk verkrijgbaar. In plaats van de 4.5-liter 4-cilinder FPT-motor van deze tractor, is de nieuwe Maxxum 150 uitgerust met een 6.7-liter motor van dezelfde dochteronderneming van Case IH. Net als andere Maxxum-modellen is de Maxxum 150 leverbaar met een 4-traps ActiveDrive 4 Semi-Powershift, 8-traps ActiveDrive 8 Semi-Powershift (vanaf begin 2019) of CVXDrive CVT.

De Maxxum 150 heeft met motorvermogensmanagement hetzelfde maximumvermogen van 175 pk als de Maxxum 145. Hij heeft echter een hoger koppel van 740 Nm (gemeten bij 1.500 tpm) in vergelijking met de 700 Nm van de Maxxum 145. Net als de motor van 4-cilinder Maxxum-tractoren, voldoet de 6-cilinder motor van de Maxxum 150 aan de Fase IV-emissievoorschriften, dankzij de gepatenteerde Hi-eSCR selectieve katalytische reductie, een onderhoudsvrij systeem zonder uitlaatgasrecirculatie.

Ondanks de andere motorconfiguratie behoudt de Maxxum 150 dezelfde wielbasis van 2.642 mm en lengte van 5.137 mm, als de 4-cilinder Maxxum-modellen. Nog een kenmerk dat boeren zal aanspreken die compactheid, wendbaarheid en een minimale impact op de grond zoeken tijdens het manoeuvreren en keren op de wendakker.

Opties voor gegarandeerde baan-tot-baan-nauwkeurigheid tijdens het werk en op de wendakker

Evenals andere tractoren in de Maxxum-serie, kan de Maxxum 150 affabriek worden geleverd met de hardware die nodig is voor de installatie van het AFS AccuGuide-systeem voor automatische sturing, zelfs met RTK met een herhaalbaarheid tot 2,5 cm, voor een absoluut minimaal verbruik van brandstof en productiemiddelen.

Bij bestelling van de nieuwe AccuTurn Pro worden de werkzaamheden van het automatisch keren aan het einde van de rij van AFS AccuTurn en het geautomatiseerde wendakkermanagementsysteem HMC II gecombineerd om het keren op de wendakker volledig te automatiseren.

Capaciteit en specificaties Farmlift telescopische laders opgevoerd

Grotere hefvermogens op hoofdmodellen / Soepeler schakelen met nieuwe 4- en 6-traps transmissies / Optionele extra schakelaar voor drukloosstelling

De Case IH Farmlift telescopische laders krijgen in 2019 een aantal nieuwe functies, voor een betere capaciteit, comfort en prestaties.

Hefvermogens verhoogd voor kortere cyclustijden

De hefvermogens van de hoofdmodellen zijn verhoogd om gebruikers te helpen hun productiviteit te verhogen, door iedere cyclus meer te kunnen laden en daardoor het aantal cycli per taak te verlagen. Het maximale laadvermogen op de twee modellen met een maximale hefhoogte van 6 m is verhoogd met 100 kg. Daardoor heeft de Farmlift 633 een maximaal hefvermogen van 3.300 kg en de 636 een maximaal hefvermogen van 3.600 kg. De Farmlift 737 met een hefhoogte van 7 m heeft 200 kg extra hefvermogen met een maximaal vermogen van 3.700 kg.

Nieuwe transmissies vergroten werksnelheden en verlagen reistijden

De Farmlift 742 met 7 m/4.200 kg en de Farmlift 935 met 9,1 m/3.500 kg blijven ongewijzigd, voor wat betreft hefvermogen, maar de gehele serie krijgt wel een aantal andere upgrades, waarvan de belangrijkste een nieuw transmissieaanbod is, ontworpen om kopers het systeem te helpen samenstellen dat het best op hun werklast aansluit. De Farmlift 633-, 737- en 935-modellen zijn standaard uitgerust met een transmissie met vier vooruitversnellingen/drie achteruitversnellingen en handmatige schakeling. Als optie kunnen ze worden besteld met een semi-automatische transmissie met zes vooruitversnellingen/drie achteruitversnellingen, die automatisch schakelt tussen de vierde, vijfde en zesde versnelling. Beide transmissies hebben een topsnelheid van 34 km/u.

De 636- en 742-modellen zijn standaard uitgerust met een transmissie met zes vooruitversnellingen/drie achteruitversnellingen, die volautomatisch door de vooruitversnellingen schakelt, en ook semi-automatisch door de vooruitversnellingen vier, vijf en zes kan worden geschakeld, voor een soepelere rit op de weg. Deze modellen genieten ook van een topsnelheid van 40 km/u om sneller van taak naar taak te rijden, en een shuttle-functie met geheugen, waarbij de Powershuttle, wanneer van richting wordt veranderd, de laatst gebruikte vooruit- en achteruitversnelling kiest, voor soepel shuttlen. Beide transmissies zijn voorzien van een nieuw elektronisch modulatiesysteem, dat de soepele schakel- en shuttle-werking nog verder verbetert, wat ook het rijcomfort vergroot. Andere herzieningen van de aandrijflijn zijn een nieuwe industriële bandenoptie voor degenen die hoofdzakelijk op harde ondergronden werken. De Michelin BibLoad-banden zijn verkrijgbaar voor alle modellen en worden geleverd in de maat 460/70 R24. Ook wordt het aankoppelen van werktuigen eenvoudiger door een optionele schakelaar voor drukloosstelling aan de aanpikbok.

EIMA kondigt onthulling upgrades EU Fase V aan voor Optum

Hi-eSCR2-ontwikkeling betekent geen veranderingen aan de buitenkant van de tractor / Technologie gedekt door 13 octrooien / Laag brandstofverbruik / Onderhoudsintervallen motor- en transmissieolie verlengd / AccuTurn Pro-optie combineert wendakkermanagement met keren aan het einde van de rij

Case IH gebruikt EIMA 2018 voor de onthulling van de technologie die ze gaan gebruiken om te voldoen aan de komende EU Fase V-emissiewetgeving.

Hoewel de Optum 250, 270 en 300 CVXDrive-tractoren vanbuiten niet zichtbaar zijn veranderd, gebruikt motorleverancier en dochteronderneming van Case IH, FPT Industrial, voor de Fase V-emissieoplossing een interne technologie die wordt gedekt door 13 verschillende octrooien. Zonder uitlaatgasrecirculatie, wordt het brandstofverbruik geminimaliseerd en de ontbranding efficiënter. De indeling is vereenvoudigd en er is geen sprake van een extra ingewikkelde turbocompressor. Dankzij het ontwerp blijven de bedrijfskosten laag, is het nabehandelingssysteem onderhoudsvrij en worden de betrouwbaarheid en productieve tijd gemaximaliseerd. Bovendien worden alle Stage V Optum modellen standaard uitgerust met AFS Connect Telematics om de connectiviteit te vergroten en het beheer van het wagenpark eenvoudiger te maken.

Interne herzieningen betekenden ook dat het mogelijk was het onderhoudsinterval voor de motorolie van 600 uur tot 750 uur te verlengen. Tegelijkertijd is het verversingsinterval van de transmissieolie verlengd van 1.200 uur tot 1.500 uur. Voor de eigenaar betekent dit minder tijd op de werkplaats voor onderhoud en lagere totale eigendomskosten.

Verdere verbeteringen die op de Optum-modellen worden aangebracht, zijn de volledige beschikbaarheid van AccuTurn Pro, die het voordeel van zowel Case IH HMC II-wendakkermanagement als AccuTurn geautomatiseerd sturen op de wendakker combineert, om de keermanoeuvre op de wendakker volledig te automatiseren. De optie is ontworpen om de bestuurder nog meer te ontlasten en de productiviteit te verhogen, evenals om de oppervlakte land op de wendakker waarover wordt gereden te minimaliseren.

Tevens is er een nieuw bandenaanbod voor de nieuwste Optum CVXDrive-tractoren. Met de introductie van de Michelin Axiobib 2, kan deze band nu in de maten VF 650/85 R42 en VF 620/75 R30 worden besteld.

Neem voor meer informatie rond deze nieuwigheden a.u.b. contact op met:

Esther Gilli
PR-verantwoordelijke Case IH Europa, Midden-Oosten en Afrika
Tel.: +43 7435-500 634
E-mail: esther.gilli@caseih.com

Met de steun van