Packo

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1620

Over het bedrijf

Packo
Torhoutsesteenweg 166
Zedelgem
Mechanisatie

Packo NV : éen bedrijf met verschillende business units

Packo Agri spitst zich toe op de verkoop van landbouwmachines : machines voor hooibouw, grondbewerking en zaaitechniek, kunstmeststrooiers, spuittoestellen en machines voor voedertechniek van de merken Kuhn, Köckerling, Kerner en Agricola Italiana.

Packo Handling richt zich op de verkoop van materieel voor verhandeling voor de landbouw- en groensector, de bosbouw en openbare besturen : frontladers en toebehoren, frontheffen en aftakassen, toebehoren en verreikers en dit van de merken MX en Zuidberg.

Packo Green richt zich hoofdzakelijk op machines voor het onderhoud van groene zones, wegen en bosbouw.

Kuhn
Köckerling
Kerner
Agricola Italiana
MX
Zuidberg
Tuchel
Posch
Antonio Carraro
FSI
Tym

Packo Agri

Cirkelschudder GF serie 1012

Het nieuwe gamma KUHN-cirkelschudders serie 1012 breidt zich uit met 2 gedragen en 2 getrokken modellen: de GF 8712 / 8712T en GF 10812 / 10812T (respectievelijk met 8 en 10 rotoren en een werkbreedte van 8,70 m en 10,80 m). De GF 10812 is met 10 rotoren en een werkbreedte van 10,80 m de grootste gedragen schudder van KUHN. Deze nieuwe modellen komen tegemoet aan de eisen van zowel middelgrote als grote landbouwbedrijven.

Gebruikers van de nieuwe cirkelschudders serie 1012 hoeven zich voortaan geen zorgen meer te maken over smalle en spits toelopende percelen dankzij het HLC-rotorhefsysteem (HEADLAND LIFT CONTROL). Na het bedienen van het hydraulische stuurventiel worden alle rotoren in minder dan 5 seconden minstens 50 cm van de grond geheven.

De pluspunten van het HLC-systeem:

 • eenvoudig uitvoeren van snelle en nauwkeurige manoeuvres op oneffen terrein of heuvelachtige percelen
 • hoogwaardig ruwvoer dat op de kopakker één keer geschud wordt om vervuiling te beperken


De cirkelschudders GF 8712 en 10812 zijn compact inklapbaar. Dankzij de slim geplaatste transportwielen op de getrokken modellen (dichtbij de scharnieras van de machine) en het gepatenteerde koppelsysteem tussen de koppelinrichting en de balk van de machine op de gedragen modellen, zijn deze cirkelschudders zeer compact en stabiel. Ook tijdens het transport is het comfort op de weg uniek. De toegang tot de percelen en het overrijden van zwaden was nog nooit zo gemakkelijk!

Al deze troeven zorgen ervoor dat deze nieuwe cirkelschudders met een grote werkbreedte, ook de gedragen modellen, gemakkelijk aangekoppeld kunnen worden op tractoren met een gemiddeld vermogen (90/100 pk) die vaak gebruikt worden in de veehouderij.

Bovendien hebben deze cirkelschudders ook nog andere eigenschappen die bijdragen aan :

 • het comfort (afstellen in de cabine van het kantschudden in optie)
 • vermindering van de onderhoudskosten (DIGIDRIVE-aandrijving, onderhoudsvrije rotoren)
 • de productie van een kwaliteitsvol, voedzaam en zuiver ruwvoer (afzonderlijke scharnieren van de rotoren, tanden van verschillende lengte die steeds evenwijdig aan de grond werken, wielen geplaatst dicht bij de tanden, kleine diameter van de rotoren).

 

Kunstmeststrooier KUHN AXIS :

De kunstmeststrooiers AXIS en MDS van KUHN zijn nieuw in het gamma sedert 1 december 2016 en breiden het gamma KUHN-machines dat Packo aanbiedt verder uit. De kunstmeststrooier M-EMC-W (Electronic Mass Control) is standaard uitgerust met een dosismodulatie op elke strooischijf. Om de seconde is er een afzonderlijke afstelling van de linker- en rechterstrooischijf in functie van het aandrijfkoppel gemeten op elke strooischijf.

Een dergelijke technologie biedt heel wat voordelen :

 • de dosis wordt gerespecteerd op elk doseerschuif
 • geen risico op verstopping
 • EMC detecteert en corrigeert onmiddellijk debietschommelingen


De kunstmeststrooier AXIS M-EMC-W beschikt ook over de variabele werkbreedte (Section Control). Om het strooien zo goed mogelijk aan te passen aan het perceel, is de kunstmeststrooier GPS CONTROL Ready met integratie van de volgende systemen :

 • OPTIPOINT : bepaling van de optimale start- en stoppunten in functie van het type kunstmest
 • VARISPREAD : automatische sturing van de werkbreedte, traploos, manueel of via GPS, om overdosering te beperken


De juiste dosis wordt gestrooid op de juiste plaats en « het dosiseffect », wordt vermeden, dankzij het revolutionaire verdeelsysteem CDA System, waarmee alle modellen AXIS uitgerust zijn.
De machine kan afgesteld worden vanuit de trekkercabine met de bedieningskast QUANTRON A en is compatibel met talrijke GPS-oplossingen. Ook een ISOBUS-versie is verkrijgbaar voor de bediening van uw strooiwerkzaamheden met de CCI-terminal of VT 50-terminal of ISOBUS-terminal van uw trekker. Het weegframe in optie informeert de bestuurder over de resterende hoeveelheid meststof in de bak.

Mengvoerwagen met 1 verticale vijzel KUHN Profile

Het nieuwe gamma mengvoerwagens met 1 vijzel KUHN PROFILE opent nieuwe perspectieven voor veehouders met moeilijk toegankelijke gebouwen en/of veehouders die verschillende configuraties op het vlak van verdeling nodig hebben. Deze mengvoerwagens met één verticale vijzel zijn beschikbaar met een kuipinhoud van 9 tot 15 m3 (Kuhn Profile DL-CL-PLUS) en bundelen alle knowhow van KUHN op het vlak van gemengd voeren.

De waaier mogelijkheden op het vlak van verdeling is zeer breed :

 • D : DIRECT (zijdelingse verdeling via goot)
 • C : CONVOYEUR (verdeling via dwarstapijt)
 • PLUS : met strooiturbine


Dit nieuwe gamma heeft heel wat troeven :

 • Compact : door de geometrie van de kuip is het mogelijk om grote volumes te verwerken op een kleine hoogte (vb. 13m3 op minder dan 3,00m).
 • Verschillende capaciteiten : naargelang uw rantsoen en de omvang van uw veestapel kan u kiezen uit 18 verschillende modellen van 9 tot 15m3.
 • Concept van mengen met verticale vijzel : veelzijdigheid troef bij deze machine. Zowel voor rantsoenen op basis van uitkuilvoer als voor rantsoenen met een hoog vezelgehalte, kalibreert de vijzel het voer zoals gewenst en blijft de kwaliteit steeds optimaal.


Rotorkopeg HR 3030:

Met deze rotoreg bent u zeker van een ideale zaaibedvoorbereiding in alle omstandigheden. Dankzij de eenvoudige afstellingen past de HR 3030 zich onmiddellijk aan de werkomstandigheden aan. Het is niet nodig om de hoogte van de nivelleerbalk aan te passen wanneer de werkdiepte wijzigt. De nivelleerbalk wordt ingesteld ten opzichte van de rol en de hoek van de nivelleerbalk is ook regelbaar; de afstellingen zijn onafhankelijk van de werkdiepte. De hydraulische afstelling van de werkdiepte en van de nivelleerbalk is verkrijgbaar als toebehoren.

Het ontwerp van de rotoreggen KUHN is gekend voor zijn betrouwbaarheid, met name :

 • Balk met gietijzeren lagers met versterkte afdichtingen ; onderhoudsvrij
 • Krachtoverbrenging op 1 rechte lijn door de lageringen
 • Grote kegelrollenlagers die door een afstandsring voorgespannen zijn
 • Zijdeflectoren met veerbeveiliging met afzonderlijk slijtdeel

Packo Green

Antonio Carraro

Antonion Carraro is reeds jaren wereldleider in de markt van compact traktoren.

De multifunctionele tractoren van zijn voor een bijzonder divers gamma van taken inzetbaar:

 • Agriculture
 • Groenonderhoud
 • Werken in kassen en serres
 • Tuinbouw
 • Fruitteelt
 • Onderhoud van terreinen en wegen.


De doelstelling van Antonio Carraro is om steeds de beste oplossing voor de klant te bieden. Hiervoor ontwikkelden tractoren met knikbesturing en omkeerbare tractoren met hydrostaat. Dankzij deze unieke functies zijn de tractoren van Antonio Carraro in staat om zelfs in de meest extreme condities perfect hun werk leveren.

Tuchel Trac zelfrijdende werktuigendrager voor stadsreiniging

Klein, compact, wendbaar en sterk, dat is de nieuwe MINI 2. De nummer 1 oplossing voor het reinigen van roostervloeren en rondom de hoeve. Standaard is deze driewieler uitgerust met een hydrostatische voorwielaandrijving met V-snaren. Doordat het sturen gebeurt met 1 achterwiel, heeft de MINI 2 slechts een draaicirkel van 490 mm. Dankzij het snelwisselsysteem is het aan- en af koppelen van werktuigen kinderspel, zelfs zonder gereedschap. Daardoor zijn heel wat werkzaamheden gemakkelijk en snel uit te voeren.

De Tuchel Trac MINI 2 H beschikt over een 9 pk Honda GXV 340 motor die beschikt over E-starter en repeteerstarter. Deze is gemakkelijk toegankelijk en onderhoudsvrij. Verder is de machine standaard uitgerust met een urenteller, een spatwaterdicht contactslot, een verstelbare stoel, overzichtelijke bediening en een ergonomisch rijpedaal. De beperkte afmetingen (lxbxh: 168 x 83 x 126 cm) en het lage gewicht van amper 280 kg maken van de Tuchel Trac MINI 2 H een compacte maar stevige onderhoudsmachine.

Posch houtklievers

Bij Posch vindt u voor iedere hoeveelheid hout en elke toepassing de bijpassende houtkliever. Het complete gamma gaat van hoogwaardige machines voor particuliere gebruikers, naar de begeerde Posch HydroCombi tot de Posch SplitMaster voor de professionele vervaardiging.

Met een gamma tot max. 55 ton kloofkracht biedt Posch verticale en horizontale houtklievers voor zowel hard hout als zacht hout, van om het even welke diameter, voor het kloven van houtblokken voor opslag of verwerking tot 250 cm lang. Elk worden ze gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en ware kracht waarmee elke taak perfect afgewerkt wordt.

Ego Power draadloos tuingereedschap

Het Ego Power draadloos tuingereedschap wordt sinds juli 2015 door Packo Green op de Belgische markt verdeeld en zal nu ook voor het eerst op Agriflanders voorgesteld worden. De verdeling verloopt zeer vlot met reeds meer dan 50 verdeelpunten in België en een steeds groeiende interesse naar het draadloos aangedreven tuingereedschap dat dezelfde kracht en prestaties levert als met brandstof aangedreven gereedschap, maar dan wel geluidloos en zonder uitstoot van uitlaatgassen.

Voor de toekomst zien de vooruitzichten er ook goed uit aangezien Ego Power haar gamma draadloos tuingereedschap blijft uitbreiden. Terwijl bij de introductie het gamma bestond uit één kantensnijder, één bosmaaier, één heggenschaar, één bladblazer, één kettingzaag en één grasmaaier, werden er in 2016 reeds verschillende producten toegevoegd om nog beter te beantwoorden aan de behoeften van de gebruikers. Zo was er de toevoeging van twee zelfrijdende maaiers met een variabele zelfrijd-snelheid van 2,2 tot 5 km/u. Daarnaast is er nu keuze tussen 5 batterijen, gaande van 2 Ah tot 7,5 Ah, die onderling verwisseld kunnen worden tussen de verschillende producten zodat voor elke taak het juiste vermogen gekozen kan worden.

Blikvangers in 2017 worden onder andere de Ego Power Multitool waarop verschillende Ego werktuigen aangekoppeld kunnen worden en de Ego Power rugbladblazer. Maar ook de basis bladblazer is reeds krachtig genoeg om u te helpen bij het reinigen in uw bedrijf.

Packo Handling

MX : Breed gamma frontladers en werktuigen

 • Frontladers voor tractoren tot 300 pk tot een hoogte van 4,60m op werktuigscharnierpunt
 • Exclusieve bediening Flexpilot
 • Keuze uit mechanisch of hydraulisch parallellogram
 • Automatische aankoppeling MX of EURO
 • Uitgebreid gamma originele werktuigen voor frontladers en verreikers


Frontlader MX T414

De frontlader T414 voor tractoren van 120 tot 220 pk is geschikt voor intensieve werkzaamheden. Dankzij FITLOCK2+ voor het aan- en afkoppelen en het hydraulisch parallellogram PCH bent u verzekerd van rendement, comfort en nauwkeurigheid.

Palletvork MX TR2500

 • FEM 2A-conforme vorken
 • Hefvermorgen tot 2.500kg
 • Verstelbare regeling van de vorken (104mm – 1085mm)
 • Standaard steun om lading te stutten
 • Geïntegreerde koppeling Master Attach of EURO


Frontgewicht MX Multimass 900kg

Het MULTIMASS-concept is ontworpen om zich aan te passen aan elke behoefte en biedt een exclusief systeem voor opbouwende ballast. Het gaat om 4 modulaire modellen van 600 tot 1500 kg waaraan steeds 1 tot 2 extra contragewichten van 400 kg kunnen worden toegevoegd. Met als resultaat 12 mogelijke configuraties, van 600 tot 2300 kg. Een systeem voor verticale koppeling met kegelvormige uiteinden maakt de manoeuvre zeer eenvoudig en snel.

Het vergrendelen gebeurt zonder gereedschap met behulp van een uniek handvat. Wanneer een werk geen extra contragewicht vereist, volstaat het om het gewicht te ontkoppelen en in alle veiligheid op de standaard voorziene parkeersteun te plaatsen.

BEDIENINGSCOMFORT in het hart van het concept

De contragewichten van het MULTIMASS-concept zijn standaard uitgerust met een automatische 3- puntskoppeling. De keuze van de bevestigingswijze hangt af van de uit te voeren werken: 3-puntskoppeling voor werken van lange duur, automatische koppeling wanneer u vaak van werktuig moet wisselen. Een rode peilstock boven op het contragewicht maakt het mogelijk het profiel precies in te schatten.

Dankzij hun compatibiliteit met fronthefs en achterhefs van categorie 2, 3 EN 4 passen de contragewichten van MX zich perfect aan het huidig materiaal aan. Het grote verticale verstelbereik met exclusieve MX-vergrendeling en de zijdelingse en dieptegeleiding van de hefarmen maken de koppeling aanzienlijk eenvoudiger.

Erkende BETROUWBAARHEID van MX

Alle modellen van het MULTIMASS-concept zijn ontwikkeld om schokken te weerstaan en om een maximale levensduur te garanderen. De beugelvorm van de onderste assen garandeert een ideale verdeling van de krachten over heel het oppervlak, zonder overbouw: de koppeling is veilig en stevig. De mechanisch gelaste contragewichten van MX breken niet en hebben een sleepbeugel met een spil van Ø30 mm.

Functies voor een exclusieve VEELZIJDIGHEID

Het MULTIMASS-concept is veel meer dan een eenvoudig contragewicht en is uitgerust met slimme opbergmogelijkheden, zoals de innovatieve MULTIBOX met een capaciteit van 168 L. U kunt deze uiterst praktische opbergkist zowel aan het eerste contragewicht koppelen als aan het extra contragewicht. Ten slotte kunt u dankzij de steunen voor de kettingzaagmachines, gereedschap met steel (schop, bezem, riek) en een steun voor een haspel (leidingen, kabels, kettingen) de cabine van de tractor zuiver houden.

Een VORMGEVING in dienst van de integratie met de tractor

Het MULTIMASS-concept heeft afgeronde vormen die harmonieus passen bij alle tractoren. De contragewichten worden gespoten in titaniumgrijze verf van hoge kwaliteit, bekend van de T400- frontladers en de U400 reeks. Er zijn ook nog 3 andere kleuren beschikbaar: groen, grijs en zwart.

Fronthef nieuw hefconcept van Zuidberg :

Tijdens Agriflanders kan kennisgemaakt worden met het nieuw hefconcept van Zuidberg. Dit maakt van de trekker en de Zuidberg hef/aftakas de perfecte combinatie, dankzij:

 • Maximale integratie
 • Maximale bodemvrijheid
 • Maximale stuuruitslag
 • Maximaal hefbereik
 • Verbeterd onderhouds- en gebruikersgemak


Overrijdbeveiliging Multifunctioneel

De zicht- en herkenbaarheid van de tractor wordt met deze overrijdbeveiliging enorm verbeterd. De schade bij aanrijding blijft dan ook heel beperkt.

 • Instelbare en zelfherstellende achteruitbeveiliging
 • Standaard gewicht 300kg of uit te breiden tot 800kg
 • Standaard voorzien van geïntegreerde trekhaak
 • Reflecterende breedte-markering conform regelgeving
 • Eigen logo aan te brengen
 • Aankoppelbaar via 3de punt fronthef of A-frame

Met de steun van