Nuscience

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1573

Over het bedrijf

Nuscience
Booiebos 5
Drongen
Veevoeders

Bij Nuscience zijn we ambitieus in het aanpakken van hedendaagse uitdagingen: we bieden innovatieve oplossingen voor varkens, pluimvee en rundvee. Zo ontwikkelen en produceren we voormengsels, concentraten, mineraalmengsels, jongdiervoeders en additieven voor de diervoederindustrie. Dankzij vele jaren wetenschappelijk onderzoek en innovatie, de sleutel voor verdere groei en ontwikkeling, streven we ernaar om de voorkeurspartner te zijn op gebied van kennis. We bieden economische kwaliteitsoplossingen voor het efficiënt produceren van diervoeders en voedermateriaal voor de diervoederindustrie. Voor onze state-of-the-art plant in Drongen (België) ontvingen wij de 'Factory of the Future Award 2017'. We zijn zo het eerste bedrijf binnen de diervoederindustrie dat de award in ontvangst mag nemen.

Rumi

Kalveropfok is een belangrijke fase op elk rundveebedrijf. Kalveren moeten zich immers in een paar maanden tijd ontwikkelen van een “éénmagig” dier naar een herkauwer met 4 functionele magen. De pensontwikkeling wordt bewerkstelligd door de opname van vast voer.

Voor een optimale pensontwikkeling en gemakkelijke aanpassing aan het nieuwe rantsoen na spenen, ontwikkelde Nuscience de kalvermuesli Rumito. De muesli kan al vanaf de eerste levensweek worden gegeven naast volle melk of melkvervanger. Het garandeert u een maximale en gezonde groei tijdens de eerste levensmaanden waardoor uw kalf veilig gespeend kan worden zonder groeistilstand.

Galli Crunch

Bij moderne vleeskuikens is extra aandacht tijdens de eerste levensdagen van cruciaal belang om later de best mogelijke prestaties te bereiken. Gedurende deze periode groeien de ééndagskuikens elke dag tot 25% van hun eigen lichaamsgewicht. Omdat ze nog jong zijn en het spijsverteringsstelsel nog niet voldoende ontwikkeld is, is er ook een beperking in de verteringscapaciteit van de kippen. Voor een optimale start hebben deze ééndagskuikens een aangepast voer nodig dat goed verteerbare ingrediënten en ondersteunende componenten bevat.

Nuscience ontwikkelde Galli Crunch, een product dat zich richt op:

 • Snelle energie
 • Snelle vertering
 • Optimalisatie van antioxidanten
 • Optimale pelletkwaliteit
 • Verdedigingsschild van het kuiken
Babi

Door genetische vooruitgang hebben we steeds meer biggen en biggen met een hoger groeipotentieel gekregen, maar ook meer kwetsbare biggen. Biggen die we op rendabele wijze moeten opfokken, met minder antibiotica. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is een uitstekende start van de biggen belangrijk om hun genetisch potentieel te ontsluiten.

Om varkenshouders te helpen om het meest geschikte prestartervoer te kiezen, heeft Nuscience drie verschillende Babi® voerlijnen ontwikkeld: Babi Delicious, Babi Dynamic en Babi Robust.

Vitazero

Het medicinaal gebruik van zinkoxide en colistine komt steeds meer onder druk te staan. Nuscience heeft al 20 jaar ervaring met het verminderen en vervangen van antibiotica en is daarom een betrouwbare partner om deze uitdagingen aan te gaan. In plaats van te vertrouwen op medicijnen bieden we alternatieve oplossingen op basis van natuurlijke ingrediënten.

Het werkingsmechanisme van Vitazero bestaat uit een 5-voudige activiteit om een exogeen verdedigingsschild te creëren:

 • Bacteriën doden
 • Immuniteit verbeteren
 • Bacteriën en toxines binden
 • Darmbarrière behouden
 • Absorptie van toxines verhinderen

Op deze manier hoeft de big zijn immuniteit niet aan te spreken, wat energie bespaart die kan worden gebruikt voor groei.

M-Prove

Voor goed presterende vleeskuikens is een goede darmgezondheid vereist. Dit kan worden bereikt via een goed

management, bioveiligheid, een goede voersamenstelling en de juiste mix van additieven. Nuscience heeft deze additieven in diverse samenstellingen getest en heeft hieruit de optimale mix voor het beste resultaat gekozen. M-prove® combineert MKVZ (Middellange Ketenvetzuren) met fytogene stoffen.

Mervit Buffer

Intensieve rantsoenen voor melk- en vleesvee verhogen niet alleen het risico op pensverzuring, maar ook op oxidatieve stress in de darmen.

Beide factoren kunnen de spijsvertering verstoren  en zo ook de efficiëntie van het omzetten van voer in melk of vlees. Mervit Buffer+ werd ontwikkeld om zowel pensverzuring tegen te gaan als oxidatieve stress te minimaliseren, waardoor een complete aanpak wordt aangeboden in stressvolle omstandigheden.

Nuscience lanceert het ‘Aim For Zero’ programma

Door milieu- en regelgevingskwesties staat het gebruik van zink en antibiotica rond het spenen wereldwijd onder druk. Met het 'Aim For Zero' programma biedt Nuscience een totaalaanpak voor varkenshouders en veevoederfabrieken om hen te helpen in de strijd tegen ‘zero’ antibiotica en zink. Deze innovatieve oplossing combineert advies op vlak van nutritie en management met een uniek product Vitazero. Door het programma met succes te implementeren, is het mogelijk om de gezondheid van biggen te behouden en tevens een reeks nieuwe voordelen te creëren voor dieren, landbouwbedrijven, voerfabrikanten en de maatschappij.

Om de problemen rond het spenen te overwinnen zonder het gebruik van antibiotica of zinkoxide, heeft Nuscience een totaaloplossing ontwikkeld dat voedings- en management-advies combineert met een goed veiligheidsconcept, genaamd Vitazero. Met behulp van een digitale tool kunnen varkens-houders en nutritionisten hun managementsysteem en (pre)startervoer benchmarken met de nieuwste trends in de industrie alsook met de algemene adviezen van Nuscience. Deze aanbevelingen zullen hen inzicht geven hoe zij hun nutritionele waarden en hun management routines kunnen aanpassen met het oog op betere prestaties en minder gezondheidsissues. Naast deze tools en adviezen biedt Nuscience het innovatieve concept Vitazero om de biggen tijdens het spenen te ondersteunen.

Voordelen voor dier, veehouder, voerfabriek en maatschappij

Door het programma met succes te implementeren, is het mogelijk om de gezondheid van de biggen te behouden en tevens een reeks nieuwe voordelen te creëren voor dieren, landbouwbedrijven, voerfabrieken en de maatschappij.

 • Voor het dier

Zink / antibiotica hebben een nadelig effect op de microbiota, wat leidt tot diarree na de behandeling. Geen ophoping van zware metalen in vitale organen zoals de nieren en de lever.

 • Voor de veehouder

Het Aim For Zero programma biedt veehouders een economisch gunstig alternatief dat een hoge gezondheids-status van het bedrijf garandeert, zonder de prestaties te schaden.

 • Voor de industrie

Door implementatie van het Aim For Zero programma is het mogelijk om de complexiteit in de feedmill te verminderen door de behoefte aan veterinaire voorschriften en dure & intensieve spoelingen te reduceren.

 • Voor de maatschappij

Het gebruik van antibiotica en zink hebben aangetoond de antimicrobiële resistentie (AMR) van pathogenen te vermeerderen. AMR is één van de grootste bedreigingen voor de menselijke gezondheid. Een daling van het gebruik van zink in diervoeders leidt tot minder vervuiling van zware metalen op het veld en de gewassen.

Benchmark tool

De eerste stap is een gebruiksvriendelijke online bench-marking tool om de nutritionele en managementnormen van onze klanten te vergelijken met de nieuwste markttrends die variëren volgens regio, genetica en speenleeftijd. Met deze informatie kunnen veehouders en nutritionisten een duidelijker beeld krijgen van hoe collega's in een vergelijkbare situatie werken en leren hoe ze hun eigen manier van werken kunnen verbeteren.

Advies op maat

Na het invullen van de benchmark tool krijgen klanten een gedetailleerd rapport waarin de door hen verstrekte informatie wordt geanalyseerd door een team van professionele nutritionisten, dierenartsen en technici. Deze specialisten geven de klant aanbevelingen op vlak van nutritie en management met het doel om het speenproces vlot te laten verlopen.

Bevat Vitazero

Naast benchmarking en advies biedt Nuscience een gloednieuw innovatief product Vitazero dat kan worden toegevoegd in het speenvoer. Het product Vitazero biedt de biggen een natuurlijk afweerschild en spaart op deze manier het eigen immuunsysteem van de biggen, dat op dat moment nog steeds onderontwikkeld en zeer veel energie vereist. Met een 4-voudig werkingsmechanisme zorgt Vitazero voor een optimale darmgezondheid tijdens het spenen zonder afbreuk te doen aan technische parameters zoals groei en VC.

Het doel van het 'Aim for Zero' programma is om te streven naar een ‘zero’ afhankelijkheid van ZnO en medicatie in de kritieke periode van spenen. Door de kennis van Nuscience te combineren met deze van de klant én een innovatief product, is het mogelijk om het gebruik van antibiotica in elke veehouderij en voerfabriek wereldwijd te verminderen.

Met de steun van