Jodoco

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
7
Nummer: 
7531

Over het bedrijf

Jodoco
Rue de Pietrain 60
Jodoigne
Veevoeders

Jodoco is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve voormengsels en aanvullende diervoeders. Ontwikkeling vindt plaats in eigen laboratoria en in samenwerking met instituten en universiteiten in binnen- en buitenland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een brede range aan actieve ingrediënten. Dit betreft ondermeer betaine, organische zuren, mineralen, inuline, oligofructose, mannoproteinen, β-glucanen, diverse suikers, glycerol en essentiële oliën. Dit heeft geleid tot een breed gamma aan producten voor zowel de mengvoederindustrie als voor zelfmengende veehouders en zowel voor herkauwers als eenmagigen.

Deze producten hebben meerdere toepassingen. Dit betreft onder meer het conserveren van voeders en drinkwater, het moduleren van het immuunsysteem, groeibevorderaar, bescherming tegen hittestress, binden van mycotoxines en verbetering van de zootechnische prestatie in het algemeen.

Laurax

Laurax verbetert het evenwicht tussen de goede en slechte darmbacteriën. De groei van pathogenen zoals Streptokokken en Clostridia wordt geremd, maar Lactobacillen en Bifidusbacteriën blijven beschermd. Bijgevolg verbetert Laurax de opname van nutriënten uit het voeder en zorgt het voor een optimale gezondheidstoestand van vooral jonge dieren. Laurax biedt de nodige bescherming bij een verlaagd gebruik van antibiotica.

Grovax

Grovax is een geconcentreerd mengsel van essentiële oliën, zoals oregano en look, en middellange vetzuurketens. Het kan toegepast worden in drinkwater van varkens en pluimvee. Grovax heeft een natuurlijke antibacteriële werking en draagt zo bij aan een gezonde darmflora.

Jodoplume

Bron van Betaine, gecombineerd met organische zuren voor drinkwatertoepassing bij varkens. JodoPlume beschermt de darmepitheelcellen tegen osmotische stressfactoren zoals dysbacteriose en hitte en voorkomt zo diarree bij varkens.

Jodobet

Zeer efficiënte vervanger van alle toegevoegde cholinechloride als donor van methylgroepen.
Bron van glycine en heeft een sparend effect op methionine bij gebrek aan methyl donerend vermogen.
Osmoprotectant zowel op darmniveau als op celniveau: betere water-, voeder-, additieven- en nutriëntenbenutting.
Antistress factor: verhoogt de weerstand van het darmkanaal tegen allerlei stressfactoren zoals droogte, hitte, overmaat zout/mineralen, pathogenen e.d.
Beschermt de lever tegen vervetting en reguleert de vet- en energiehuishouding in het lichaam: minder vetdepositie, meer magere groei bij varkens en meer borstvleesaanzet bij vleeskuikens.

Ruval

Ruval is een eiwitrijk en smakelijk vloeibaar voedermiddel, geschikt als eiwitcorrector in melkvee- of vleesvee rantsoenen. Ruval conserveert de TMR. Daarnaast bevat Ruval voedingsstoffen die de pensfermentatie stimuleren en de gezondheid van de dieren bevordert.

Acibet G

Rantsoenverbeteraar, verhoogt de opname en benutting van het (gemengde) rantsoen. Stimuleert de leverwerking, verkort actief de negatieve energiebalans. Levert meer melk met betere gehalten!

Ruval: Efficiënter en smakelijker voeren, laag in fosfor

Ruval is een vloeibaar voedermiddel dat veel in de rundveehouderij wordt gebruikt. Bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoeder (snijmais en/of perspulp) in het basisrantsoen kampen met een eiwittekort op pens niveau (OEB). Aanvulling van dit eiwittekort vindt plaats door aankoop van eiwitrijke voedermiddelen. Ruval is de geschikte eiwitbron om dit tekort te kunnen aanvullen wat zich vertaalt in optimale pensfermentatie met hogere melkgiften en melkeiwitgehaltes.

Voordelen Ruval:

  • 41% ruw eiwit in droge stofgehalte
  • Laag gehalte fosfor
  • Goed verteerbaar eiwit
  • Verbetering van smaak en opname van het rantsoen (TMR)
  • Zeer gunstige marktvoerwaardeprijs
  • Hoog gehalte aan droge stof
  • Bindt mineralenkern in TMR rantsoen en zorgt voor een betere menging
  • Conserveert TMR rantsoen


Samenstelling Ruval:

Ruval is een eiwitbron met een hoog eiwitgehalte maar met een heel laag fosforgehalte. Deze combinatie maakt het product Ruval zeer interessant als eiwitrijk krachtvoeder op melkveebedrijven.

Parameter

Gehalte/kg ds

Parameter

Gehalte/kg ds

Droge stof

655

Calcium (Ca)

5,5 gr

Ruw eiwit

413 gr

Fosfor (P)

0,8 gr

Ruw vet

5 gr

Magnesium (Mg)

3,5 gr

Ruwe celstof

0 gr

Natrium (Na)

35 gr

Ruwe as

130 gr

Kalium (K)

8,2 gr

Zetmeel (tot)

0 gr

Chloride (Cl)

14,5 gr

Bestendig zetmeel

0 gr

VEM

1046

Suiker

44 gr

VEVI

1125

Organische zuren

119 gr

DVE

65

 

 

OEB

297

 

 

FOS

507

Contact:
Mathieu Deschuyteneer
Mathieu.deschuyteneer@jodoco.com
+32 (0) 470 62 21 73

Met de steun van