ForFarmers

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1371

Over het bedrijf

ForFarmers
Zuidkaai 6
Ingelmunster
Toelevering veeteelt - Veevoeders

ForFarmers is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de veehouderij. ForFarmers zet zich in “For the Future of Farming”: voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. Door intensief met klanten samen te werken biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie. Dit wordt gerealiseerd met een aanbod van maatwerk en Total Feed-oplossingen en met een gerichte aanpak ondersteund door gespecialiseerde en deskundige professionals.

ForFarmers versterkt positie in België door overname Voeders Algoet

ForFarmers heeft de overname van Voeders Algoet op 1 oktober jongsleden afgerond. De resultaten van Voeders Algoet worden vanaf nu geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers. Zo worden we de op één na grootste voeronderneming in België.

Voeders Algoet is een veevoederonderneming gevestigd in Zulte, dichtbij de huidige Belgische ForFarmers locaties. Door deze overname versterkt ForFarmers haar positie als veevoeronderneming in België met haar aanbod van Total Feed-oplossingen. Voeders Algoet verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders.

De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie. Door de overname worden ook 12 bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België.

Voeders Algoet wordt nu geïntegreerd in ForFarmers België. De loonkweekactiviteiten van het bedrijf worden niet door ForFarmers overgenomen.

Meerwaarde voor klanten

Lammert Veenhuizen, business unit director ForFarmers België: “Deze overname past in de consolidatie die nodig is voor een gezonde agrarische sector op lange-termijn in België. Het samenvoegen van de kennis van beide bedrijven om daarmee de klanten optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsdoelstellingen staat voorop. De ervaring en de marktpositie van Voeders Algoet dragen bij aan een verdere versterking van onze Total Feedaanpak in België. Bovendien wordt de nieuwe combinatie de op één na grootste voeronderneming in België.”

Steven en Olivier Algoet, de eigenaren van Voeders Algoet, zien door deze transactie de mogelijkheid om het aanbod aan hun klanten verder uit te breiden: “ForFarmers en Voeders Algoet zijn ambitieus en richten zich op het aanbieden van kwaliteitsvoeders met bijbehorend professioneel advies. Focus is het rendement op het landbouwbedrijf te vergroten. Deze stap geeft onze klanten en onze medewerkers de mogelijkheid mee te groeien in de ambitie van ForFarmers.”

ForFarmers en Voeders Algoet samen op Agriflanders

“Nu de overname van Voeders Algoet afgerond is, kunnen we werk maken van de samensmelting van twee sterke bedrijven tot één krachtige, kwalitatieve speler op de Belgische markt. We zijn verheugd met de overname en zijn ervan overtuigd dat de combinatie van beide bedrijven een meerwaarde is. Het is het ideale van twee werelden: de flexibiliteit van een familiebedrijf met de internationale kennis en het volume van een grote speler,” aldus Lammert Veenhuizen, business unit director ForFarmers België. De gezamenlijke ambitie en de meerwaarde die ForFarmers en Algoet samen kunnen bieden, verduidelijken we graag op de beurs Agriflanders die van 10 tot 13 januari 2019 doorgaat in Flanders Expo in Gent.

U vindt de stand van ForFarmers en Algoet in hal 1, stand 1371.

Met de steun van