Crodeon Technologies

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1672

Over het bedrijf

Crodeon Technologies
Technologiepark 3
Gent
Diensten - Stallenbouw- en inrichting - Toelevering teelten

Crodeon Technologies is een Belgische producent van intelligente monitoringsystemen voor landbouw, industrie en onderzoek. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en heeft momenteel zijn kantoren in Gent, het hart van de Vlaamse start-upwereld. Crodeon biedt een eenvoudige maar betrouwbare oplossing voor remote monitoring, bestaande uit een hardwaremodule en een online dataplatform. Onze klanten genieten van live meetwaarden, zonder zich zorgen te maken over sensoren, connectiviteit of back-ups. Vandaag bevat onze oplossing sensoren voor het meten van temperatuur, vochtigheid, draaisnelheid, waterdruk, regen en wind. Onder onze klanten bevinden zich restaurants, landbouwers, onderzoeksinstellingen en industriële bedrijven.

Crodeon Klimaatmonitoring

Live registratie van temperatuur en relatieve vochtigheid in koelcellen, stallen, serres of buiten. Meetwaarden af te lezen op smartphone, tablet of pc. Uiterst gebruiksvriendelijk, zelf te installeren en eenvoudig te verplaatsen.

Crodeon Irrigatiemonitoring

Blijf vanop afstand op de hoogte van uw beregeningssysteem (vaste installatie of haspel). Via smartphone, tablet of pc volgt u de werking op, en u ontvangt een melding als er iets fout loopt of als het proces afgelopen is.

Crodeon Weerstation

Live opvolgen van temperatuur, regen, wind en luchtvochtigheid op smartphone, tablet of pc. De keuze van sensoren (aantal/soort) is vrij te bepalen naar uw wensen.

Crodeon voorziet monitoringsysteem van wind- en regensensoren

Crodeon Technologies evolueerde het voorbije jaar van start-up tot volwaardige elektronicafabrikant en breidt zijn productgamma uit met wind- en regensensoren. Deze worden op Agriflanders 2019 voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Het bedrijf verhuisde in 2018 van Kortemark naar Gent en ziet de toekomst zeer positief tegemoet.

De producten die in alle oplossingen van Crodeon centraal staan, zijn de draadloze Crodeon Reporter (toestel) en het Crodeon Dashboard (web app). Met dit monitoringsysteem is mogelijk om vanop afstand te waken over gebouwen en machines, maar ook over koelcellen, akkers of boomgaarden. Afhankelijk van de toepassing wordt de Reporter uitgerust met sensoren voor het meten van temperatuur, vochtigheid, draaisnelheid of waterdruk. Meetwaarden worden live naar de pc of smartphone van de klant doorgestuurd, met alarmeringen indien nodig. Het klantenbestand van Crodeon bestaat vooral uit landbouwers en kleine industriebedrijven.

Sinds deze maand levert het bedrijf ook regen en windsensoren. “De veelzijdigheid van onze Reporter laat klanten toe om zelf een monitoringsysteem samen te stellen met de sensoren van hun keuze.”, aldus Jonathan Sercu, medeoprichter en verkoopmanager van Crodeon. “Een weerstation op maat zou je het kunnen noemen, in slechts enkele minuten door de klant zelf op te starten.” In de toekomst wil het bedrijf zijn assortiment nog verder uitbreiden.

Sinds de oprichting drie jaar geleden heeft Crodeon al een mooi parcours afgelegd. Terwijl het in de beginjaren nog echt een start-up was, werd in 2018 de stap naar volwaardige elektronicafabrikant gezet. Sam Vanheule, medeoprichter en R&D-manager: “Ondertussen leveren we enkel nog standaardproducten, en geen maatwerk. Daarnaast werken we ook met verdelers, die onze technologie inzetten voor hun klanten. Zo kunnen wij ons focussen op de ontwikkeling en de productie van de Reporter en het Crodeon Dashboard. Dit is een duurzaam model dat bovendien schaalbaar is en de deur openzet naar internationale commercialisatie volgend jaar.”

In 2018 verhuisde Crodeon van Zarren (Kortemark) naar Technologiepark in Zwijnaarde. Het bedrijf wil zich op termijn profileren als een trotse producent van Belgische elektronica van industriële kwaliteit en betrouwbaarheid.

Standnummer op Agriflanders: 1672
Meer info op www.crodeon.com of via onderstaande contactgegevens:
JONATHAN SERCU
Sales & Software
jonathan.sercu@crodeon.com
+32 (0) 474 417 516

Foto’s in hoge resolutie te downloaden via volgende link:
https://drive.google.com/open?id=0BwH_dgIeeHYbdnFYMTg0V3B5ZWM

Met de steun van