Breydel

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
4
Nummer: 
4445

Over het bedrijf

Breydel
Legen Heirweg 2
Gavere
Hoeve- & streekproducten

Vleeswaren Antonio ontstond als kleinschalig vleeswarenbedrijf in Eke. Ondertussen is Vleeswaren Antonio – beter gekend als Breydel – uitgegroeid tot een modern, groeiend bedrijf en heeft het zich gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren met als speerproducten de Breydelham en het Breydelspek. Breydelham en Breydelspek zijn dus in tegenstelling tot andere hammen niet gekookt maar worden langzaam gegaard in een authentieke warme luchtoven. Hierbij zacht gekruid om de unieke smaak te garanderen. Door dit ovenbakken karakter is Breydel al lang veel meer dan charcuterie. De producten lenen zich daarom ook als geen ander voor culinaire toepassingen en warme bereidingen. Via een doorgedreven R&D wordt het assortiment stelselmatig uitgebreid met: Breydelboutje, Breydel Hammousse, Breydelham Kroket, Breydel varkens Côte à l’os,… Tal van chefs werken intussen met Breydel en op de website ontdekken zowel foodies als professionals originele creaties en gerechten. Sinds juli 2009 is Breydel gevestigd in een gloednieuw, multifunctioneel pand met naast de moderne productiehal ook een bezoekerscentrum voor kookdemo’s. Een voorbeeld op gebied van kwaliteit, milieu en marketing. Of… hoe een basisproduct van eigen bodem groot culinair respect krijgt.

Breydelham

Breydel staat voor ham, vervaardigd uit puur Belgisch varkensvlees van de hoogste kwaliteit. Artisanaal bereid met de fijnste kruiden en in een traditionele oven gebakken. Zo garanderen wij u de (h)eerlijke Breydelsmaak. In juni 2009 werd Breydelham erkend als Streekproduct.

Breydelspek

Het Breydelspek is nog steeds het originele barbecuespek maar is intussen uitgegroeid tot vaste waarde het ganse jaar door. Het spek wordt net als onze andere producten artisanaal vervaardigd. Concreet wil dit zeggen dat het Breydelspek niet gevormd noch gespoten wordt en aan alle wettelijke, ambachtelijke normen voldoet. Verse buiken worden met respect voor de rijpingstijd in een marinade gelegd. Nadien worden zij bestrooid met kruiden en in de oven gebakken. De mogelijkheden met dit ovenspek zijn oneindig. Denk maar aan alle gerechten waarin spek verwerkt wordt. Breydelspek geeft in al deze bereidingen net dat ietsje meer dan gezouten of gerookt spek door zijn verrassend kruidige smaak. Bovendien bent u zeker van de kwaliteit van ons product.

Met de steun van