Boone - Denkavit - Young Animal Nutrition Management

Op de beurs

Locatie op de beurs: 
1
Nummer: 
1661

Over het bedrijf

Boone - Denkavit - Young Animal Nutrition Management
Steenweg 110
Opwijk
Veevoeders

BOONE bvba is de specialist in voeders voor jonge dieren (biggen, kalveren, geiten- en schapenlammeren, veulens) en is partner voor veehouder, veevoederhandel en mengvoederindustrie.

Boone
 • veevoeders voor jonge dieren (biggen, kalveren, geiten- en schapenlammeren, veulens)
 • mengmachines
 • brijautomaten
 • drinkautomaten
 • cups
Denkavit

veevoeders voor jonge dieren (biggen, kalveren, geiten- en schapenlammeren, veulens)

Denkavit Ingredients
 • diervoederadditieven
 • speciale grondstoffen
Denkamilk

kunstmelken voor de opfok van kalveren, lammeren, bokken en veulens

Denkapig
 • biggenvoeders: biggenmelken, prestarters, Early Wean
 • speenvoeders
 • opfokvoeders
 • kernen en concentraten
Denkacare
 • voedingssupplementen rundvee
 • voedingssupplementen varkens
 • voedingssupplementen schapen- en geitenlammeren
 • vitaminen- en mineralenmengsels
DOSTO®CAPS / DOSTO®EMULSION

Aanvullend dieetvoeder voor het stabiliseren van de vocht-en elektrolytenbalans

CAPRACOL®

Biestpreparaat voor geiten- en schapenlammeren

VACCACOL®

Biestpreparaat voor kalveren

1 jaar Mellow Go!

Denkavit heeft één jaar geleden het unieke nieuwe biggenvoeder Mellow Go gelanceerd. Speciaal aan dit biggenvoer is de zachtheid en de vorm van het product. Het is een extra zachte prestarter, die de voordelen van droog voeren qua arbeidsgemak combineert met de hoge voeropname van brij. De afwijkende vorm, een brokje van 3 tot 4 millimeter, en de zachtheid zorgen ervoor dat biggen snel en gemakkelijk vast voer leren eten en verteren. Oftewel: dé beste prestarter!

Eén jaar na de succesvolle introductie van Mellow Go heeft het product zich bewezen in de praktijk. De grootste voordelen voor de veehouder zijn het arbeidsgemak in de stal, de optimale hygiëne en het biggen vroegtijdig leren om vast voer te eten en te verteren. De Mellows zijn gemakkelijk droog te verstrekken en zijn erg hygiënisch in gebruik. Bovendien blijkt dat veehouders met Mellow Go een vergelijkbare voeropname behalen als met het verstrekken van brij.

Mellow Go kan ingezet worden voorafgaand aan de prestarter/speenvoer maar kan ook gelijktijdig met melk ingezet worden om biggen te laten wennen aan vast voer. In de praktijk blijkt dat veehouders het op verschillende manieren inzetten.

Met deze succesvolle ervaringen wordt beurs Agriflanders het moment om de resultaten van één jaar Mellow Go te delen! Daarnaast is het ook het moment dat Denkavit Mellow Go in meerdere Europese landen zal gaan introduceren.

 

Denkavit verrijkt alle Denkamilk producten met gezondheid ondersteunend ingrediënt Progres®

Denkavit verrijkt al haar kalver- en lammermelk producen met Progres®. Een nieuw gezondheid ondersteunend ingrediënt met een uniek effect op de darmwerking van dieren. Zo ondersteunt Progres® de weerstand van de dieren en draagt het bij aan betere dierprestaties. Producten met Progres® inside zijn daarom zeer geschikt om gebruikt te worden in antibiotica reducerende programma's in de veehouderij.

Progres® is een uniek ingrediënt die gemaakt is van de hars van naaldbomen. Deze hars bevat specifieke stoffen, die de bomen beschermt tegen bacteriën, protozoën, virussen en schimmels. Deze stoffen zijn met de ontwikkeling van Progres® nu ook beschikbaar voor onze dieren. Denkavit Ingredients is exclusief distributeur van Progres® in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en België.

Uit onderzoek met fokkalveren op het DenkaFarm Innovation Centre is gebleken dat ‘Progres® inside’ kan bijdragen aan het verlagen van het aantal individuele antibiotica behandelingen. Bij de geitenlammeren is met ‘Progres® inside’ een flinke verbetering in voederconversie en groei gemeten. Daarom heeft Denkavit besloten om Progres® standaard toe te voegen aan alle Denkamilk producten onder de noemer ‘Progres® inside’. Progres® wordt daarmee onderdeel van het uitgebreide veiligheidspakket van Denkavit.

De toepassing van de Denkamilk producten blijft exact hetzelfde. Ook aan de smaak is niets veranderd. Dit blijft de vertrouwde Denkavit kwaliteit.

Meer informatie over ‘Progres® inside’ kunt u vinden op www.denkavit.com/progres.

Noot voor de redactie: meer informatie over ‘Progres® inside’ kunt u op onze website vinden op www.denkavit.com /progres of contact opnemen met Luc Boone,  zaakvoerder bij Boone bvba (Denkavit): +32 475 58 43 53 of E-mail: lucboone@boonebvba.be.

Denkavit introduceert Denkacare Vitalair Powder ter ondersteuning van de longen

Denkavit introduceert in januari Denkacare Vitalair Powder ter ondersteuning van de longen van fokkalveren, geit- en schaaplammeren. Denkacare Vitalair Powder is een gezondheid ondersteunend product en onderdeel van de Denkacare lijn. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld voor dieren in de eerste levensfase en draagt bij aan een gezonde start.

Het product Vitalair Powder is, na uitgebreid literatuuronderzoek, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde etherische oliën die bijdragen aan gezonde luchtwegen. Eén van de ingrediënten van het product is eucalyptus. Een doeltreffende olie, vooral in de koude tijd van het jaar, omdat het slijmoplossend werkt. Doordat het jonge dier minder slijm in de luchtwegen heeft, kan het vrijer ademen. Eucalyptus heeft een sterke kamferachtige geur en zorgt samen met de andere componenten in het product voor een verzachtende werking.

Het product is voor fokkalveren, geit-, en schaaplammeren verkrijgbaar in poedervorm en dient gedurende 5 dagen toegevoegd te worden aan de melk.

Met de steun van