Nieuws

Uitslagen Veeprijskampen - zaterdag 15/1

Bekijk hier de uitslagen!

 

 

 

Demodag arbeidsveiligheid op Agriflanders

Een nieuwigheid op Agriflanders is een multidisciplinair gebeuren rond arbeidsveiligheid. Dit zal op donderdag 12 januari plaatsvinden op de kleine piste in hal 6 van 11.00 tot 17.00u. Er zullen permanent demo’s plaatsvinden, waarbij bezoekers actief kunnen deelnemen. Een professioneel presentator (Dries Desmet - La Muse Gueule) zal doorlopend het publiek animeren, informeren en enthousiasmeren.

“Wij hopen met dit initiatief een klein beetje te kunnen bijdragen tot een veiliger arbeidsklimaat”, legt Georges Van Keerberghen, voorzitter van Agriflanders, uit. “De landbouwsector is de voorbije maanden jammer genoeg opnieuw opgeschrikt door een aantal zware arbeidsongevallen. Agriflanders is een beurs door en voor de sector, daarom willen we niet zomaar langs de zijlijn toekijken.”

Thema’s die aan bod komen zijn onder meer:

·         Veilig omgaan met mestgassen door gebruik van adembescherming;

·         Veilig werken met boomzagen door aangepaste werkkledij;

·         Veilig op weg met de juiste signalisatie en toepassingen op tractor en machine;

·         Veilig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen;

·         Veilige werkomgeving met aangepaste pictogrammen,…;

·         Hoe reageren in een noodsituatie? EHBO – basis reanimeren;

·         Virtueel blussen.

Deze demo’s zijn een samenwerkingsinitiatief tussen Agriflanders, Prevent Agri Vlaanderen, Boerenbond, OTM, Condor Safety, Phytofar, Bayer, Tractorbumper en KBC.

 

 

 

350 standhouders op jubileumeditie Agriflanders

Van 12 tot 15 januari viert Agriflanders zijn 10de verjaardag in Flanders Expo Gent. De details van deze jubileumeditie werden vrijdag 9 december 2016 op een persconferentie in Tielt voorgesteld. Met 350 exposanten gespreid over 8 hallen is de beurs helemaal uitverkocht. De organisatoren hopen dat nu ook de bezoekers massaal de weg naar Gent zullen vinden.

“De focus van de beurs ligt opnieuw op de veehouderij in al haar facetten en de mechanisatie op erfniveau.”, legt voorzitter Georges Van Keerberghen uit. “In tegenstelling tot vele andere beurzen kiest Agriflanders niet voor een specifiek thema. De beurs richt zich op alle professionelen én liefhebbers die interesse hebben in onder andere dieren, gewassen, veevoeding, stallenbouw en landbouwmachines.”

“De toeleveranciers uit de veeteelt maken samen met de bedrijven uit de stallenbouw/-inrichting bijna de helft uit van het totale aantal standhouders”, voegt event manager Gunther De Mey toe. “ Verder zijn ook de veevoederfirma’s sterk vertegenwoordigd en is de mechanisatiesector prominent aanwezig. De zaadfirma’s en een mooi pallet aan diensten maken het plaatje voor de professionele veehouder compleet. Daarnaast vind je op Agriflanders uiteraard ook heel wat dieren en streekproducten waarmee we een breder publiek aanspreken.”

“Net zoals 2 jaar geleden was quasi alle standruimte 5 maanden voor de start van de beurs verkocht”, vertelt commercieel verantwoordelijke Marc Botterman. “We noteerden vooral een opmerkelijke toename van het aantal standhouders uit de stallenbouw/-inrichting en de veevoedersector. Hoewel we iedere vierkante centimeter van Flanders Expo benut hebben, staan er uiteindelijk toch nog een aantal firma’s op de wachtlijst.”


Bijlages - Persconferentie dd 9 december 2016

Bijlage 1: de perstekst van Voorzitter Georges Van Keerberghen

Bijlage 2: de perstekst i.v.m. de prijskampen

Bijlage 3: het programma voor de studiedagen

Bijlage 4: Perstekst Hoofdsponsor KBC

Bijlage 5: Info pers

Headsponsor

KBC

Sponsors

Partners

Organisatie

Agriflora CV
Kortrijksesteenweg 1097c
B-9051 Gent
BTW BE 0461 573 411

Contact

Tel : (+32) (0)9 245 36 13
Fax : (+32) (0)9 245 36 11
info@agriflanders.be