Nieuwigheden in 2017

Nieuw type 5-schaar: MSL 175

Het nieuwe type MSL is een uitbreiding van het gamma van de 5-scharen voor trekkers met een vermogen tot maximum 180pk. Deze zal voorlopig enkel verkrijgbaar in de uitvoering  schuine benen, een hoogte van 175cm en 82cm vrije ruimte onder de balk. De nieuwe MSL-reeks heeft een nieuwe kop 5-schaar en een eenvoudigere plaatstructuur vooraan waardoor de ploeg lichter is.

I-SCAN

Draadloze scanner

Lees hier meer

Nieuwe laarzenreiniger

Laarzenreiniger die in de stal kan gemonteerd worden, aangesloten op een gewone waterleiding.

Lees hier meer

E – Trans 

automatisch inbrengen van elektronische oormerken

Haspargit ®

Haspargit®, is een uniek product in de Vlaamse markt. Deze poedervormige meststof rijk aan
kalium, calcium, zwavel en magnesium, vindt zijn oorsprong in de bietenteelt. Nevenproducten
van de suikerraffinaderij worden via verschillende processen omgezet tot een hoogwaardige
meststof met een hoge oplosbaarheid, snelle werking en goede verdeelbaarheid.

Bladvoeding

In het kader van de huidige bemestingsproblemathiek wordt de vraag naar efficiënte en
milieusparende oplossing steeds groter. Vandaar dat bladvoedingen steeds meer ingezet
worden om de behoeften van onze planten in te vullen. Aveve plantenvoeding heeft een gamma samengesteld dat aan alle gevraagde eisen en noden voldoet zonder in te boeten op opbrengst en kwaliteit

 • YaraVita gamma: een cocktail van cruciale sporenelementen, specifiek afgestemd op de behoefte van de teelt.
 • K-leaf: Zeer zuivere vorm van Kaliumsulfaat met een hoge oplosbaarheid, ideaal voor een toepassing op het blad
 • N-leaf: bladmeststof met zwavel, magnesium en amidische stikstof voor een snelle opname via het blad. De lage concentratie aan zouten en biureet maken het product veilig voor verbranding van het blad

Stikstofmeststof aangerijkt met zwavel

In het verleden werd er nauwelijks over gesproken, maar zwavelbemesting wordt steeds noodzakelijker. Hoewel een tekort niet altijd zichtbaar is aan het gewas, kan het toch opbrengst kosten. Zeker bij gewassen, zoals granen, gras, die vroeg in het voorjaar beginnen te groeien. Een vroege bemesting met zwavel zal zowel de opbrengst als de kwaliteit verbeteren. Aveve biedt de oplossing via korrelmeststoffen als via vloeibare meststoffen.

Legpluimveevoeders

Maximaal inzetten op persistentie en langleefbaarheid van de kippen met de leghennenvoeders van AVEVE Veevoeding.

Een vlottere opstart dankzij TURBO-voeder

Om kippen steeds langer op een hoog niveau te laten leggen vergroot het belang van een goede opstart van de legronde. De leghennen zijn immers nog niet volgroeid en moeten bij het opstarten van de ronde tegelijkertijd hun eiproductie en hun lichaam verder ontwikkelen. Hoe langer de ronde duurt, hoe langer eventuele negatieve gevolgen van een minder goede opstart doorwegen.

Lees meer

Melkveevoeders
Bedwing de transitiestorm met 4 Tune, het transitieplan van AVEVE

Gedurende de transitieperiode maakt de melkkoe grote fysiologische veranderingen door met veel stress. Rondom afkalven is het risico op meerdere aandoeningen heel hoog. Met 4Tune, het tranisitieplan van AVEVE, loods je je droge koeien veilig door deze risicovolle periode. Elke melkveehouder weet dat indien de hoogproductieve melkkoe 2 maanden na kalven zonder problemen bereikt, de rest van de lactatie doorgaans vlot verloopt.

Lees meer

Biggenvoeders

Premium biggenvoeders zijn sinds de lancering van BiggiStar dé biggenvoeders voor vroeg gespeende biggen. Ten gevolge van de veranderende inzichten in biggenvoeders hebben we sinds eind vorig jaar naar verschillende concepten gezocht om te komen tot hét beste concept in de markt wat biggenvoeders betreft.

Lees meer

Bekina® Boots lanceert de Steplite®XCi: de meest lichte winterlaars van dit moment

Koude voeten zijn verleden tijd met Steplite®XCi, de nieuwste winterlaars van Bekina® Boots. Deze full safety (S5) laars van Bekina® Boots kan Siberische temperaturen tot maar liefst -40°C aan! De grootste innovatie zit echter in de beschermende top en zool. Steplite®XCi is namelijk de eerste veiligheidslaars ter wereld dat composiet gebruikt als beschermend materiaal (in plaats van het gangbare staal). Een slimme keuze, want composiet maakt deze veiligheidslaars opvallend lichter dan vergelijkbare winterlaarzen. Minder vermoeide benen dus na een lange werkdag op de boerderij!

Ook qua comfort is deze laars een schot in de roos. Door zijn beschermende zool uit composiet is Steplite®XCi een pak flexibeler dan veiligheidslaarzen met een stalen zool. Bovendien gaan deze laarzen gepaard met een anatomisch gevormd voetbed dat de gebruiker een extra gevoel van draagcomfort geeft.

Lees hier meer

Productfiche

BelPi naar de volgende belangrijke stap, genoomselectie.

Het BelPi-fokkerijprogramma, dat begin 2015 uit de startblokken schoot, draait op volle toeren.

De doelstelling blijft: het ontwikkelen van de meest economische kwalitatieve Belgisch Piëtrain eindbeer met betrouwbare fokwaarden.

Na het implementeren van voerstations en de LMS- metingen (spier/spekmetingen op levende dieren) op de fokbedrijven kreeg het nakomelingenonderzoek op testbedrijven vaste vorm.  In 2016 zullen in totaal 1800 jonge piëtrain dieren de testen op de fokbedrijven ondergaan hebben. Dit is een verdubbeling t.o.v. 2015. Tegelijkertijd zijn nu al meer dan 6000 vleesvarkens uit de testwerking geslacht, waarvan de productieresultaten beschikbaar komen voor de fokwaardeschatting van de fokkerijdieren.

Met de invoering van genoomselectie, naast de reeds toegepaste onderzoeken,  kan BelPi effectiever werken aan het verbeteren van de fokkerij voor economisch belangrijke kenmerken. Er wordt dan niet zoals gebruikelijk geselecteerd op het fenotype (het uiterlijk of de prestaties) maar direct op het genotype (de erfelijke aanleg).

Bij genoomselectie worden DNA stalen genomen en het genotype, dat de erfelijke aanleg bepaalt, wordt in kaart gebracht. SNP’s (spreek uit als snips) zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel. SNP’s  laten via een variatie in de nucleotiden de genetische verschillen op DNA niveau tussen dieren zien. Tussen individuele varkens kunnen honderdduizenden van deze SNP’s verschillen.

Bij genoomselectie koppelt BelPi via de Topigs Norsvin technologie de informatie van de meer dan 50.000 bekende SNP typeringen aan de fenotypische informatie (groei, spekdikte, …) van het varken. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt voor het

schatten van fokwaarden. Hiervoor heeft Topigs Norsvin speciale software ontwikkeld die SNP informatie in de fokwaardeschatting verwerkt. 

De techniek van genoomselectie  is voor BelPi een belangrijk instrument voor het verhogen van de betrouwbaarheid van de fokwaarde van jonge fokvarkens.  

Genoomselectie maakt het dus voor BelPi mogelijk sneller betrouwbare genetische vooruitgang te realiseren.

Op deze manier wil het BelPi programma blijven investeren in de modernste internationale fokkerij technologie. Zo kan het nu en in de toekomst blijven garant staan voor een economisch interessante, betrouwbare en kwalitatieve eindbeer die beantwoordt aan de marktvraag.

Download hier de folder

GALINA +

Vloeibaar zoötechnisch additief voor tijdelijke supplementatie van drinkwater voor pluimvee (leghennen, vleeskuikens, kalkoenen, kwartels, fazanten, parelhoenders, siervogels, sportduiven, e.a.)

Verminderde eetlust en voederopname, te wijten aan een terugval in conditie door een verminderde gezondheidsstatus. Ondersteuning van veteriaire interventie bij infecties en koorts. Elke situatie waar men de eetlust wenst te stimuleren. Krachtige anti-oxidatieve werking van plantaardige extractstoffen.

Eetlustopwekkende aromatische planten verbeteren de voederopname. Plantaardige flavonoiden kunnen de bloedcirculatie verbeteren. De bittere smaak van de extractstoffen heeft een attractief effect

Acid Stop: Unieke samenstelling buffert pensverzuring enkel wanneer het moet!

Pensverzuring, in de meeste koppels koeien zijn er wel enkele die er last van hebben. Veel suikers, zetmeel en/of krachtvoeder zorgen voor een hogere productie aan melkzuur, waardoor de pens zuurder wordt. Dit zorgt voor een veranderende populatie aan pensbacteriën, waardoor de melkzuur producerende bacteriën alleen nog maar beter gedijen: de vicieuze cirkel is ingezet. Men spreekt van pensverzuring als de pH zakt onder 5,8. Rechtstreekse gevolgen zijn een verminderde melkproductie met een lager melkvetpercentage, aangezien er minder propionzuur, boterzuur en azijnzuur wordt geproduceerd. Dit zijn de 3 belangrijkste vluchtige vetzuren die in de pens worden aangemaakt en door de koe worden opgenomen. Door het zure milieu kan ook de penswand aangetast geraken waardoor, in sommige gevallen, toxines de bloedbaan kunnen binnendringen: aandoeningen zoals hoefbevangenheid kunnen het gevolg zijn.

Lees meer

Streptokokken? Antibiotica en zinkoxide, hun dagen dagen zijn geteld. Speenfase

De speenfase gaat altijd gepaard met een abrupte wijziging van de omgevingsfactoren. Bij deze jonge biggen is het daarom van belang om deze stressvolle overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Via de voeding spelen we in op de nutritionele behoefte van het big. Deze behoeftes wijzigen sterk naarmate de biggen ouder worden.

Lees meer

Mycotoxines, wij zorgen voor een gezonde lever.

Mycotoxines zijn chemische componenten die worden geproduceerd door schimmels en die toxische effecten hebben. Er bestaan honderden soorten mycotoxines waarvan sommige worden gebruikt als antibiotica zoals penicilline terwijl andere carcinogene eigenschappen hebben zoals de aflatoxines. De aanwezigheid van mycotoxines kan worden beïnvloed door milieuomstandigheden tijdens het groeiseizoen en bewaring. Maar in het algemeen is mycotoxineproductie een zeer moeilijk te controleren proces dat vaak onvermijdbaar en zeer moeilijk in te schatten is.
Een kwaliteitscontrole van een partij is visueel vaak niet waarneembaar. De schimmels die de mycotoxines produceren kunnen reeds verdwenen zijn. Dit wil weliswaar niet zeggen dat de mycotoxines niet aanwezig zijn. Om uitsluitsel te krijgen is het dus noodzakelijk om een laboanalyse uit te voeren.

Lees meer

Antibioticareductie? Wij gaan naar nul!

Dieren, of we nu spreken over varkens, pluimvee of andere diersoorten, gebruiken hun opname aan energie en nutriënten om te voldoen aan hun behoefte voor onderhoud, reproductie of productie. Hierbij behoort een goede opbouw van het immuniteitssysteem voor jonge dieren ook tot de onderhoudsbehoefte, wat van groot belang is voor hun latere leven. In een utopie zou dit voldoende zijn om jaar in jaar uit te kunnen produceren. Spijtig genoeg kunnen periodes van stress, infecties en ziekte uitbraken deze utopie sterk beïnvloeden. Door de reactie van het lichaam tegen stress en ziekte kan de onderhoudsbehoefte van elk levend wezen niet alleen fel verhogen, maar ook sterk veranderen. Zo is de nutriëntenbehoefte van een producerend dier sterk verschillend van dat van een ziek dier doordat het metabolisme zich op andere functies begint te focussen. Dit gebeurt zelf in die mate dat afbraak van weefsels voor het bekomen van bepaalde nutriënten hoger wordt dan het aanmaken van weefsels.

Lees meer

Denkacare - voor fokkalveren

Jonge dieren zijn gevoelig en verdienen daarom extra zorg. Daarnaast is een gezonde start de basis voor de toekomst!

Als specialist in voeders voor jonge dieren, heeft Denkavit de Denkacare lijn geïntroduceerd. De Denkacare producten zijn speciaal voor dieren in de eerste levensfase en dragen bij aan een gezonde start. U kunt met deze producten optimaal in de behoefte van het jonge dier voorzien. Een van de nieuwe en unieke product in de Denkacare lijn is de Denkacare Vitallin:

Denkacare Vitallin

 • Bevat lijnzaad
 • Ondersteunt darmwerking
 • Helpt de mest vaster te maken
 • Helpt bij het opnemen van vocht uit de darmen
 • Goede oplosbaarheid
 • Stabiel in oplossing
 • Snel zichtbaar resultaat

Lees hier meer

Denkapig Lacto - Biggenmelken

Een goede zorg voor de zeug en haar biggen wordt steeds belangrijker, omdat de toomgrootte blijft toenemen. Om de zeug en haar biggen een optimale start te geven, hebben wij het Lacto biggenmelken assortiment samengesteld. De producten in dit assortiment zijn toepasbaar in alle voersystemen. Lacto biggenmelken, dé oplossing voor grote tomen!

Lacto Start - Altijd een goede start

Ontwikkeld om grote tomen biggen groot te kunnen brengen. Lacto Start is een luxe biggenmelk, afgestemd op de behoefte en verteringscapaciteit van de pasgeboren big.

Lacto Next - Opvolgmelk voor rendement

Stimuleert de geleidelijke overgang naar de prestarter. De voeropname voor en na spenen wordt dus optimaal gestimuleerd, wat resulteert in duidelijk verhoogde speengewichten!

Lacto Extra - Voor extra weerstand

Speciaal ontwikkeld voor vroeggespeende biggen en/of bij hoge infectiedruk. Lacto Extra is bijzonder smakelijk en zorgt voor een uitermate veilige vertering.

Lacto Connect - Dé schakel naar vast voer

Lacto Connect is de vloeibare zuivelrijke prestarter vanaf 10 dagen leeftijd en is dé ideale gewenning aan zetmeel- en (plantaaardige) eiwitvertering.

Lees hier meer

Lancering nieuw gamma mazouttanks

 • met BENOR certificatie volgens  TRA02:2016/001
 • met CE certificatie volgens EN 13341 2005 + A1 2011

Headsponsor

KBC

Sponsors

Partners

Organisatie

Agriflora CV
Kortrijksesteenweg 1097c
B-9051 Gent
BTW BE 0461 573 411

Contact

Tel : (+32) (0)9 245 36 13
Fax : (+32) (0)9 245 36 11
info@agriflanders.be